Aquesta novetat editorial que presenta per aquest estiu del 2016 Cossetània Edicions, ens convida a fer volar la imaginació. Descobrir Catalunya a partir de 100 propostes que has de fer almenys una vegada a la vida. El seu autor és en Jordi Bastart, escriptor i fotògraf. 

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -399-

Podràs visitar d’una manera més original aquells indrets dels quals ja n’havies sentit parlar, o no, o que potser ja havies visitat, però aquest cop ho faràs de manera diferent. Perquè totes les idees del llibre tenen l’originalitat i la innovació com a nexe comú.

‘100 coses per fer a Catalunya’ (Cossetània Edicions, 2016) ofereix activitats per fer tant a l’aire com a terra o al fons del mar. Propostes gastronòmiques, itineraris per la natura, activitats per a la mainada i molt més. Concretament, apadrinaràs una tortuga, escoltaràs música subterrània, hissaràs veles, et faràs el Ter en caiac i et convertiràs en titellaire per unes hores.

Jordi Bastart  fa el detall d’aquesta obra explicant que: ‘el centenar de propostes les hem classificat per marques turístiques, les que Turisme de Catalunya té reconegudes, perquè així us sigui més fàcil triar el territori. També n’hem situat algunes fora dels límits del Principat —Catalunya del Nord i la comarca del Matarranya—, zones on l’ús del català resulta habitual. Al final del llibre trobareu algunes propostes que, com que es poden realitzar en diferents indrets, no les hem volgut situar en cap àrea concreta. A cada proposta l’acompanya una petita guia pràctica on es relata la manera d’arribar-hi, a més d’informació d’interès (horaris, preus, portal d’Internet…)’.

UN TAST DE L’OBRA

Clicant en aquest espai hi ha la possibilitat de fer un tast d’aquesta proposta editorial de Cossetània, publicada dins de la col.lecció ‘Via Augusta’, núm. 4

L’AUTOR

Jordi Bastart és escriptor i fotògraf, regenta l’empresa Turismo Verde, SL. A més d’escriure articles per a revistes de viatges, redactar projectes d’espais com a centres d’interpretació i dirigir durant set anys les Guies QF? de La Vanguardia, ha publicat una vuitantena de guies de viatge tant de passejades per a la mainada com de ciutats d’Europa o de diferents indrets d’Espanya. Ha col·laborat durant 20 anys en el programa Gente Viajera d’Onda Cero Radio.

L’any 2001 la Generalitat li va concedir el premi al millor llibre de promoció turística de Catalunya i el 2008 va rebre el Pica d’Estats pels seus treballs sobre les Terres de Lleida. Amb Cossetània ha publicat 50 cellers emblemàtics de Catalunya i les guies sobre la Ruta del Cister, les Terres de l’Ebre, Costa Barcelona, Terres de Lleida i serralades prepirinenques i Paisatges i Pirineus de Barcelona.

Font/enllaç: Cossetània Edicions

Article/post 1425 – Vols llegir? – volsllegir.cat