L’escriptora Carme Riera ha obtingut el 36è premi Sant Joan de novel·la amb “Les darreres paraules”, dotat amb 35.000 euros. La novel·la tracta de justificar la vida de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria. La novel·la situa aquest personatge al llit de mort, dictant les memòries al seu secretari, en to de confessió, al castell de Brandeis, el 30 de setembre de 1915.

VLLG? / ACTUALITAT

La novel·la, que publicarà Edicions 62, arribarà a les llibreries el 30 d’agost i es presentarà durant la Setmana del Llibre en Català.

L’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria va ser un brillant intel·lectual de l’època, naturalista (estava molt interessat pels escarabats), etnòleg i antropòleg. Arribà a Mallorca una mica per accident i en quedà fascinat. Per això hi va tornar i va comprar grans extensions de territori, entre el qual la serra de Tramuntana i Miramar. A Valldemossa s’hi va fer una gran possessió, son Marroig, amb un mirador, dels més bells de l’illa.

Cosí de l’emperador d’Àustria i de l’emperadriu, la famosa Sissí,l’arxiduc va portarSissí a conèixer Mallorca. A l’illa va tenir una gran passió amb una camperola, la Catalina Homar. Però a l’Arxiduc també se li coneixien amants de l’altre sexe. Ell no va tenir fills legítims i va deixar tot el seu patrimoni als fills del seu secretari. D’aquest fet també se n’ha parlat molt a les Illes.

Font/enllaç: Premi BBVA Sant Joan – Grup 62

Article/post 1430 – Vols llegir? – volsllegir.cat