La Biblioteca es prepara per l’estiu amb un munt d’activitats refrescants pensades per a tots els membres de la família, i en especial per als infants i joves. Els Barrufajocs i el Barrufacinema ompliran de màgia i diversió matins i tardes, mentre que per als més grans hi haurà xerrades i exposicions, a més d’un munt de seleccions temàtiques de novel•les, guies de viatge i altres propostes lectores per passar l’estiu.

VLLG? / ACTUALITAT

La Biblioteca no tanca per vacances i, a partir de l’1 de juliol fins al 31 d’agost, el seu horari serà el següent: matins de dimarts a dissabte, de 10 a 1; tardes de dilluns a divendres, de 5 a 2/4 de 9. D’entre les propostes per als infants destaquen les sessions de Barrufajocs adreçades a nens a partir de 9 anys, que es faran els dimarts de juliol, a 2/4 de 12 del matí. Aquesta activitat ja es va fer amb èxit els divendres a la tarda i ara es tornarà a fer amb l’objectiu d’incentivar la imaginació dels nens a través de diversos jocs, com les cartes il•lustrades del «Dixit».

Els dimecres a la tarda, a 2/4 de 7, serà el torn del Barrufacinema, amb la projecció d’Els Minions (6 de juliol), Stand by me (13) i Del revés (20). Pel que fa als joves, tenen dues cites importants a la Biblioteca d’estiu. D’una banda la festa de cloenda del Club de lectura Territori Fantàstic, en què els mateixos joves seran els encarregats de recomanar les lectures per aquest estiu.

D’altra banda, el dimecres 27 de juliol, i pensant en un públic més jove, es projectarà Ciutats de paper, basada en la reeixida novel•la de John Green. La Biblioteca estrena d’aquesta manera el cicle de cinema Pantalla jove, amb la voluntat d’oferir un espai de trobada als joves de la ciutat a l’entorn de les pel•lícules i dels llibres.

Les exposicions d’estiu també ompliran tots els racons de la Biblioteca. En motiu de l’Any Llull la sala d’exposicions acollirà la mostra «Quatre reflexions lul•lianes», del 29 de juny al 15 de juliol. Es tracta d’una mostra de fotografies fetes per un grup de professionals de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya que aporten la seva visió particular de Ramon Llull. D’altra banda, els llibres pop-up seran els protagonistes de l’exposició del mes de juliol, al vestíbul de la Biblioteca.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1431 – Vols llegir? – volsllegir.cat