VLLG? / ACTUALITAT

Divendres dia 15 de juliol a partir de les 19h, a la Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui tindrà lloc un acte d’homenatge a la figura de l’escriptora i periodista Montserrat Roig, coincidint amb el 70è aniversari del seu naixement i 25 del seu traspàs.

La xerrada a l’entorn de Montserrat Roig anirà a càrrec de Neus Ràfols, periodista de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i comptarà també amb la participació de la igualadina Carmel.la Planell, filòloga i historiadora.

L’acte és organitzat per la Comissió Correllengua Cultura LLibertat-2016 (cal.cat) i compta amb la col.laboració de la Biblioteca Mont-Àgora, AB Industries, Òmnium Cultural Anoia i Assamblea.cat.

D’altra banda i coincidint amb aquest acte d’homenatge, a la mateixa biblioteca montbuienca, de l’11 al 15 de juliol es pot visitar l’exposició ‘Montserrat Roig: 45 anys de vida, 25 de llegat’.

SEMBRA LLIBRES PUBLICARÀ UN LLIBRE EN RECORD A MONTSERRAT ROIG

Sembra Llibres, que pertany a l’Associació d’Editors Indepentes ‘Llegir en català’ publicarà properament, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, un llibre homenatge a la figura de Montserrat Roig, recollint el testimoni d’una quarantena d’escriptors i periodistes actuals que reivindiquen el seu llegat amb una clara aposta editorial per recuperar la vigència de personalitats clau del nostre àmbit cultural i polític.

L’obra, escrita per la periodista i escriptora Aina Torres, inclourà declaracions d’una quarantena d’autors i periodistes actuals que reivindiquen el llegat de Roig. Alguns dels noms són els periodistes Mònica Terribas, Joan Carles Peris i David Fernàndez, i els escriptors Isabel-Clara Simó, Carme Riera, Maria Barbal, Bel Olid, Gemma Lienas, Marta Pessarrodona, Mercè Ibarz, Joaquim Carbó o Jordi Coca, entre d’altres. El llibre també inclourà documentació inèdita de Montserrat Roig i fotografies clau de la seva trajectòria.

Font/enllaç: Biblioteca Mont-Àgora / Santa Margarida de Montbui – Carmel.la Planell

Article/post 1443 – Vols llegir? – volsllegir.cat