VLLG? / CINEMA

Tres anys després de l’inici del fenomen protagonitzat per l’escriptora Dolores Redondo amb la famosa ‘trilogía Baztán’,  arribarà ben aviat, previst el mes de març de 2017, l’adaptació al cinema de la primera de les novel·les protagonitzades per l’inspectora Amaia Salazar, titulada ‘El guardián invisible’.  La novel·la publicada el 2013 ja porta més 36 edicions i s’ha traduït a una trentena de llengües.

Fernando González Molina dirigeix l’adaptació que s’ha rodat durant nou setmanes entre Madrid i la Vall del Baztán i les poblacions de Lesaka i Elizondo, i que el passat 29 de maig va finalitzar el seu rodatge. Luiso Berdejo ha estat l’encarregat de l’adaptació al cinema de la novel·la. El repartiment de la pel·lícula està encapçalat per Marta Etura, Elvira Mínguez, Carlos Librado “Nene”, Francesc Orella, Itziar Aizpuru i Benn Northover. ‘El Guardián invisble’ és una producció d’Atresmedia Cine, Nostromo Pictures i El Guardián Invisible AIE en coproducció amb Nadcon, i es prevista la seva estrena el març del 2017.

TRILOGIA BAZTÁN

Dolores Redondo publicava a principis del 2013, ‘El guardián invisible’ (Columna/Destino)  la primera part de la trilogia sobre Baztán. La formula escollida  per l’autora era barrejar la novel·la negra amb elements mitològics, una decisió  arriscada que li va permetre convertir-se en una de les revelacions literàries de la temporada. El personatge d’Amaia Salazar ha estat clau en l’èxit de la trilogia, una inspectora de la Policia Foral de Navarra que ha estat traslladada a Eliozondo per investigar una sèrie de crims.

Cada novel·la de la trilogia està protagonitzada amb éssers mitològics de la zona. A El guardian invisible ens presenta l’habitant dels boscos anomenat Basajaun, per continuar amb el Tárttalo, protagonista del segon lliurament titulat ‘El legado de los huesos’, per tancar la trilogia amb Inguma, un personatge malèfic capaç de matar durant la nit, només posant la seva boca a sobre del dorment per robar-li l’alè fins que mor. Amb la publicació de la tercerna novel·la ‘Ofreda a la tormenta‘, l’any 2014, Dolores Redondo tancava la trilogia iniciada amb ‘El guardian invisible’.

Font/enllaç: Atresmedia Cine

Article/post 1445 – Vols llegir- volsllegir.cat