VLLG? / LECTURES PARTICULARS

Sempre hi ha temps per llegir, i a l’estiu segur que podem disposar de més temps per fer-ho. El ‘volsllegir.cat’ us ha preparat una selecció d’autors de l’Anoia que durant aquesta temporada d’hivern i primavera han publicat les seves noves propostes de lectura, perfectament adaptables a les nostres lectures d’estiu. 

En aquest tercer i darrer lliurament incloem el llibres dels escriptors/es: Rosa Moncunill, Marc Freixas, Maria Enrich, Josep Maria Ustrell, Anna Marsal i Georgina Vila.

“Pels camins de l’Anoia”, de Rosa Moncunill

Recull pòstum de contes de la mestra igualadina Rosa Moncunill, que va adaptar contes clàssics com el del Patufet o la Caputxeta Vermella ambientant-los en indrets de la comarca de l’Anoia. El seu objectiu era fer servir les narracions com a vehicle per estimular el coneixement i l’estima pel seu territori entre els més petits. Les narracions sobre l’entorn són tan detallades que permeten resseguir l’escenari de l’acció dels contes. El recull l’ha editat l’Ajuntament d’Igualada.

“Reflexions a plena llum de carrer”, de Marc Freixas

El poeta igualadí Marc Freixas presenta aquest recull madur que parla de la llibertat, l’amor, , el compromís i la bellesa. El llibre està il·lustrat pel músic i artista Albert Gàmez, amb qui forma tàndem artístic.

“I a tu què et passa, Lia?”, de Maria Enrich

Si hi ha una cosa que molesta la Lia són les respostes que no responen. I darrerament, els seus pares sempre fan l’orni. La Lia n’està tipa, de tot plegat, i només faltava que els pares decidissin no anar a les festes de Vilet, un poble no gaire lluny de casa seva. Ja n’hi ha prou, hi anirà tota sola i participarà al concurs de gossos amb l’Astolfi, el seu gos. Aquesta és la darrera obra de Maria Enrich, que ha estat durant molts anys professora de secundària i que és autora de més d’una vintena de llibres per a infants i joves. Les il·lustracions són obra de Montse Español.

“Diagnóstico y terapéutica en ortodoncia”, de Josep Maria Ustrell

El doctor igualadí Josep Maria Ustrell continua la seva tasca de divulgador científic amb la publicació del seu setzè llibre. El dentista igualadí ha escrit Diagnóstico y terapéutica en ortodoncia editat per Elsevier. Lligat a les publicacions de la Universitat de Barcelona, Ustrell ha comptat amb la col·laboració de dentistes catalans i de 10 països d’arreu del món. Al llibre, Josep Maria Ustrell deixa testimoni del seu ampli coneixement adquirit en el camp de l’ortodòncia com un dels doctors més importants d’aquest àmbit a nivell estatal.

“Quin cacau! Desordres i altres històries”

Sota el títol “Quin cacau! Desordres i altres històries” hi trobem el recull de tres contes desenfadats i originals escrits per Anna Marsal i amb les il.lustracions d’Elisabet Serra. Les històries, hi són també en format d’àudioconte, amb música del compositor igualadí Carles Prat i veu de la mateixa autora, fet que els fa accessibles als nens més menuts i reforҫa la comprensió de la pròpia lectura.

Són tres històries completament independents, amb cases barrejades, llibres buits i personatges perduts, una grip molt extranya, llops i altres bèsties, un científic extrafolari, i un munt de nens valents i atrevits com a protagonistes.

“La dualidad interior. Tres reglas de oro para vivir tu vida”, de Georgina Vila

Després de diversos anys d’observació i interiorització de les qüestions elementals que ens pertoquen a gairebé tots, la igualadina Georgina Vila va començar a treballar i a observar l’existència de la dualitat entre el nen interior i el dictador interior, el conflicte entre el que “vull” i el que “he de”: una dualitat que ens allunya de viure en pau, en sintonia amb la nostra autenticitat, creant una teoria sòlida, amb exercicis vivencials, de connexió amb el nostre ser més íntim, amb el reconeixement dels nostres dictadors, la detecció dels seus ancoratges en traumes, societat, herència familiar, etc., ajudant-nos a alliberar-los, i a aconseguir l’harmonia entre aquests dos punts mitjançant la tècnica de les tres regles d’or.

Naturòpata, kinesiòloga, terapeuta floral, amb més de deu anys d’experiència, Georgina Vila és creadora de la teràpia de la dualitat, és també instructora de ioga i professora de Feng Shui i, al marge del que posa en els diplomes, una curiosa innata, un busca-respostes inesgotable que viu apassionada amb el que fa.

Article/post 1437 – Vols llegir? – volsllegir.cat