VLLG? / PRESENTACIONS LITERÀRIES

Divendres 16 de setembre ha tingut lloc a la LLibreria Aqualata d’Igualada, la presentació de la nova edició actualitzada del “Llibre de les bèsties” de Ramon Llull, publicat aquest 2016 per l’editorial Sembra (Llegir en català). L’acte ha comptat amb la presència de l’adaptador Roc Casagran i moderat per Marc Guarro, coordinador del club de lectura dels municipis anoiencs de  Carme i Òdena.

EL LLIBRE

El Llibre de les bèsties de Ramon Llull adopta una vigència inquietant en aquesta versió de Roc Casagran, una de les veus amb més projecció de les nostres lletres. Amb la seva relectura, ens endinsarem en el sistema de jerarquies i classismes dels règims medievals per saber si hem evolucionat com a espècie. Entendrem el joc de maquinacions i misèries que encara avui envolten els centres de poder. Ens observarem en el mirall d’uns animals que sovint són el que no semblen per intuir les facetes més tenebroses de la condició humana.

Però, sobretot, gaudirem de les arts de seducció d’aquesta obra fonamental de la nostra literatura que ha captivat generacions de lectors des del segle XIII fins a l’actualitat.

Amb el llançament d’aquesta joia, Sembra Llibres ens sumem a la celebració de l’Any Llull 2016. Al seu torn, iniciem un nova sèrie dedicada a revestir els clàssics de la literatura universal amb noves i acurades edicions.

L’AUTOR

Ramon Llull va néixer a Palma i va viure entre el 1232 i el 1316. La seva ingent obra en camps com la literatura, la filosofia, la teologia o la ciència el van convertir en un dels autors més prolífics i originals de l’occident medieval europeu. És considerat com un dels primers escriptors d’obres cultes en llengua romànica, així com el principal contribuïdor a la formació de la llengua catalana literària. L’abast i la influència que assoliren obres com Llibre d’Amic e AmatArbre de filosofia d’amorLlibre de meravelles o Blanquerna l’han convertit en la figura més internacional de la cultura catalana de tots els temps.

L’ADAPTADOR

Roc Casagran va néixer l’any 1980 a Sabadell. És llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Treballa de professor a secundària, feina que combina amb l’escriptura. Ha publicat els llibres de poesia Els carrers de les fàbriquesTrènicament trennificatsDesprés de Sarajevo i L’ombra queixalada; i les obres de narrativa Camí d’Ítaca (escrit conjuntament amb Oleguer Presas),Austràlia, Un ós panda al pas zebra i Ara que estem junts. Col·labora puntualment amb diversos mitjans de comunicació i fa recitals de poesia arreu del país, de vegades acompanyat pel cantautor Cesk Freixas.

Font: Editorial Sembra (Llegir en català) – Llibreria Aqualata

Article/post 1462 – Vols llegir? – volsllegir.cat