VLLG? / RÀNQUING DE VENDES

L’estiu comença la seva retirada calorosa (un estiu extremadament xafogós), i la tardor, que ja fa passes ben definides per fer la seva entrada triomfal en aquest nou tram de l’any pel que fa les estrenes literàries de la temporada.

Aquest serà el primer rànquing que el -volsllegir.cat- publica en aquest recent estrenat període i que, per un costat en ofereix les pautes de vendes durant l’estiu, i per l’altra, ja ens dona pistes de com aniran les possibles vendes dels llibres que els lectors escolliran per les seves lectures particulars.

Segur que alguns o molts dels nostres lectors pensaran que son un llistats de vendes molt comercials, i que en molts casos no s’ajusten a la realitat de la venda a les llibreries i per internet.

ILDEFONSO FALCONES, EL NÚMERO 1

Ja d’entrada, i des de finals d’agost, el llibre que destaca en pocs dies des de la seva publicació, és el volum continuació de ‘L’església de mar’, de l’escriptor i advocat Ildefonso Falcones va publicar fa prop de 10 anys. ‘Els hereus de la terra’ que presenta al seu protagonista Hugo Llor fa carrera com a vinater a la Barcelona del segle XIV. Tant la seva versió en català com en castellà, publicades respectivament per Rosa del Vents i Grijalbo, estan en primera posició dels més venuts de la ficció literària. Era d’espera l`interès del lector per recuperar aquest nou volum i en espera que les expectatives que en el seu moment va generar ‘L’església del mar’ siguin satisfetes amb aquesta continuació

Per cert, ‘L’església de mar’ tindrà aviat la seva versió televisiva. Durant aquest darrers mesos del 2016 i principis del 2017 s’està rodant la seva ficció produïda pel grup Atresmedia i Netflix.

MEMÒRIES FUTBOLÍSTIQUES

Si heu llegit el titular d’aquest article, segur que us ha cridat l’atenció el nom d’Andrés Iniesta, jugador del Futbol Club Barcelona. Un futbolista número de vendes de llibres? No, no es que Iniesta ara s’hagi traspassat a la literatura, ben al contrari. El fet ‘La jugada de la meva vida’, publicat tant en català com en castellà per l’editorial Malpaso, són les memòries del jugador barcelonista, on entre d’altres coses explica una depressió que va patir després del seu gol contra el Chelsea. Aquesta novetat s’incorpora directament al número de la ficció en castellà i en segon lloc del rànquing en català.

INCOMBUSTIBLE MARIE KONDO

Més de setze setmanes en el número 1 de vendes, i fent milers de llars, millor dit, milions de llars del món han endreçat de manera molt ordenada bona part de les seves habitacions, cuines i altres espais de la seva casa. Tot amb els savis consells de la japonesa Marie Kondo amb ‘La màgia de l’ordre’, que fins el moment no s’ha mogut de la primera posició de la no ficció en català, volum publicat en català per Ara Llibres. En la seva versió en castellà, 32 setmanes en llista!

MÉS NOVETATS AL RÀNQUING

Preneu nota. En la ficció en català i castellà destaquen aquests títols, que durant les properes setmanes seran els llibres que ocuparan el nostre interès informatiu i de novetats als -vosllegir.cat-. Són entre d’altres: ‘Allò que va passar a Cardós’ de Ramon Solsona (Proa), ‘Brúixola’ de Mathias Enard (Empúries), el tercer volum de la trilogia d’Elena Ferrante amb ‘La nena perduda’ (La Campana), ‘Tres dies i una vida’ de Pierre Lemaître (Bromera), ‘Les darreres paraules’ de Carme Riera (Edicions 62), ‘Botes de pluja seques’ de Henning Mankell, ‘Calendar girl 3’ d’Audrey Carlan (Planeta), ‘La carner’ de Rosa Montero (Alfaguara), ‘Patria’ de Fernando Aramburu (Tusquets), ‘La dama de Zagreb’ de Philip Kerr (RBA)…

Esteu atents!!

Font/enllaç: Suplement ‘Cultural/s’ de La Vanguardia, edició dissabte 17.09.2016

Article/post 1464 – Vols llegir? – volsllegir.cat