VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -409-

Andrés Iniesta ofereix les seves memòries a ‘La jugada de la meva vida’, escrites en col·laboració amb els periodistes Marcos López, d’El Periòdico de Catalunya,  i Ramon Besa, d’El País, en què explica com viu la vida i l’esport. Novetat editorial publicada per Malpaso, tant en català com en castellà.

En el pròleg de ‘La jugada de la meva vida’ , el propi Andrés Iniesta explica a la perfecció quines són les seves intencions amb aquest llibre: «Si poses el meu nom a Google potser arribis a creure que pots esbrinar tot l’essencial sobre mi, tu i milers de persones. Allà, al cap ia la fi, trobaràs a l’instant un esbós de la meva vida. Però no ho sabràs tot, ni molt menys.Hi ha fets que no han transcendit, episodis que m’agradaria contextualitzar, experiències que necessito ordenar … Més que una necessitat és una il·lusió: la de veure la meva veritable història reflectida en un llibre, en una biografia. Jo també penso que un ha de tenir (almenys) un fill, plantar un arbre i escriure un llibre. Doncs bé, tinc dos fills meravellosos i el record de l’arbre que presidia la pista de Fuentealbilla m’ha acompanyat sempre. Ara arriba el llibre. El seu títol és La jugada de la meva vida . »

Andrés Iniesta va començar a prendre notes sobre les seves reflexions i les seves experiències el 12 de maig de 2012 i, sense fixar-se terminis, va seguir treballant fins que va buscar la col·laboració de dos excel·lents periodistes, Marcos López i Ramon Besa, perquè s’ocupessin d’articular tot el text, de donar-li forma i de convertir-lo en el reflex del que Iniesta pretenia.

«Al final, el futbol t’ho torna tot. T’ho torna si treballes, si creus, si sents aquest joc, si vius per a ell. » Andrés Iniesta

El jugador manxec  ha protagonitzat alguns dels moments més extraordinaris de la recent història del futbol. El seu gol a la final de la Copa del Món de 2010, en el temps de descompte, després d’un partit èpic. Les seves passades aparentment impossibles en els moments més decisius dels partits més transcendents. I, al mateix temps, després de la glòria de les seves accions en el terreny de joc, s’ha mantingut com un tipus discret, educat, tranquil, gelós de la seva intimitat.

El llibre presentat el passat 23 de setembre, s’ha situat en pocs dies entre els llibres més venuts del rànquing de la no ficció en català i també en castellà.

Font/enllaç: Edicions Malpaso

Article/post 1479 – Vols llegir? – volsllegir.cat