VLLG? – ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -410-

Finalment, 19 anys després, arriba aquest dimecres 28 de setembre a totes les llibreries de Catalunya la vuitena història del famós mag, ara en edat adulta, ‘Harry Potter i el llegat maleït’ (parts u i dos). La versió en català es editada per Empúries (Grup 62), disposa d’un total de 480 pàgines i la traducció l’ha realitzat Xavier Pàmies Giménez. 

Entre els anys 1997 i 2007 es van publicar els primers set volums de la sèrie ‘Harry Potter’, creació de l’escriptora J.K. Rowling. Es van vendre més 450 milions d’exemplars a tot el món, amb distribució a més de 200 territoris i traducció a 79 llengües. La sèrie també es va convertir en una franquícia cinematogràfica de gran èxit amb l’estrena de vuit pel.lícules que van esdevenir rècords de taquilla.

L’any 2012 va veure la llum el portal web genèric ‘Pottermore’, la companyia digital i d’e-commerce de J.K. Rowling. En aquest lloc web els seus fans van poder gaudir dels nous escrits de l’autora i submergir-se en el món màgic creat per l’escriptora britànica.

L’OBRA DE TEATRE

‘Harry Potter i el llegat maleït’, originalment va ser creada per ser una obra de teatre. Estrenada  al West End londinenc, la peça teatral està dividida en dues parts, escrita per Jack Thorne i basada en una nova història original del propi Thorne, J.K. Rowling i John Tiffany.

Les preestrenes de l’obra van començar al Palace Theatre de Londres el 7 de juny de d’aquest 2016 i la seva estrena oficial va ser el 30 de juliol. El guió dels assajos va sortir a la venda el 31 de juliol i va resultar la vuitena història ambientada en l’univers de Harry Potter.

EL LLIBRE, L’ARGUMENT

La història se situa dinou anys després de la conclusió de ‘Harry Potter i les relíquies de la Mort’. Ser Harry Potter no ha sigut mai senzill, i continua sense ser-ho ara que és un empleat carregat de feina a la Conselleria d’Afers Màgics. És marit i pare de tres fills en edat escolar.

Mentre en Harry ha de conviure amb un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, l’Albus, intenta alliberar-se del pes d’un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es combinen de manera sinistra, i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als llocs més inesperats.

J.K. ROWLING S’ESTRENA COM A GUIONISTA DE CINEMA

A més a més de la participació  de J.K. Rowling a ‘Harry Potter i el llegat maleït’, l’autora està treballant en el que serà el seu debut com a guionista de la pel.lícula ‘Bèsties fantàstiques i on trobar-les’, una nova extensió del món màgic de l’autora, i que previsiblement s’estrenarà al novembre d’aquest 2016.

Font/enllaç: Editorial Empúries (Grup 62)

Article/post 1480 – Vols llegir? – volsllegir.cat