VLLG? / ACTUALITAT

La fira d’editorials independents de Besalú LiberisLiber, que aquest any ha tornat a créixer en nombre d’expositors, comptarà amb la presència d’autors com Fernando Arrabal, Lluís Llach, Ramón Lobo o Mar Coll, han informat els organitzadors.

La fira se celebrarà aquest proper cap de setmana (1 i 2 d’octubre), i vol potenciar el seu suport al món de l’educació, així com el seu caràcter de festival literari, que s’incrementa amb la creació de dos premis de poesia. El primer premi portarà el nom de Francesc Garriga i s’adreça a autors completament inèdits. El segon, anomenat Premi LiberisLiber Lira, s’adreça a llibres ja editats de poesia. La fira inclourà una taula rodona i presentacions de llibres, entre altres actes.

PRINCIPALS ACTIVITATS

Liberisliber, la fira d’editorials independents de Besalú- aposta decididament per reforçar la seva vessant de festival, com també el seu suport cap a l’educació. L’altra branca de l’esdeveniment, la firal, ja es troba totalment consolidada, ja que enguany torna a haver rècord d’editorials participants (48).

Aquest caràcter de festival literari augmenta especialment gràcies a la poesia, ja que LIBERISLIBER crea dos premis: un en col·laboració amb les editorials AdiA, Labreu i Cafè Central (el Premi Francesc Garriga de Poesia dirigit a autors totalment inèdits) i el Premi Liberisliber Lira, una nova categoria dins els premis de la fira per a llibres ja editats, centrada en la poesia. A part d’aquests guardons, també s’ha creat un vermut poètic, sota el nom de “Vermuesia”, on 3 autors presentaran els seus poemaris, mentre es degusta aquesta beguda. A part, es repetirà una nova Escaramussa poètica, la qual cada any té més públic i s’està consolidant com una de les activitats principals.

El pensament, les activitats al voltant de la reflexió, també augmenten, ja que paral·lelament a la secció fixa “Un món millor” (protagonitzada per persones o col·lectiu implicats en la millora del nostre entorn social), s’ha organitzat una taula rodona de caràcter filosòfic, coordinada per Xavier Bassas (director de les Jornades Filosòfiques de Barcelona), la intenció de la qual és que continuï els propers anys.

Segueixen les presentacions de llibres –buscant sempre l’equilibri entre les traduccions (Panait Istrati, Anaïs Nin, Ishmael Reed) i la literatura local (Gual, Suñé, Arias…) i els noms coneguts, com Fernando Arrabal (llegenda viva de la literatura europea), els músics

Lluís Llach i Xavi Sarrià (fundador d’Obrint Pas; ambdós vindran a explicar com han viscut la seva novíssima experiència literària), els periodistes Ramón Lobo i Eduard Sanjuán (amb una llarga experiència com a corresponsals de guerra), la directora de cinema Mar Coll (qui reflexionarà sobre com ens expliquem), la multipremiada Alicia Kopf i el retorn a la fira de Josep Pedrals i Enric Casasses, els quals representaran un homenatge a Llull totalment atípic.

Finalment, Liberisliber reforça el seu vincle amb l’educació: se celebrarà la segona edició del Simposi d’Educació i Edició amb la Universitat de Girona i es farà un taller d’iniciacióa la novel·la, a càrrec de Leonardo Cano. A més, amb el suport del Servei de Biblioteques de laDiputació de Girona, s’ha impulsat una maleta pedagògica dedicada als primers lectors (0-5 anys) que voltarà per totes les biblioteques de la província.

Font/enllaç: Liberisliber, Fira d’editorials independents (premsa)

Article/post 1481 – Vols llegir? – volsllegir.cat