VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA / CARICATURES

El conegut caricaturista Joan Vizcarra, fill d’un igualadí, porta 25 anys publicant els seus treballs a algunes de les principals capçaleres periodístiques de l’estat. Ha llençat un llibre recopilant algunes de les seves millors caricatures publicades a publicacions com ‘El Periódico de Cataluny’a, ‘Interviu’ o ‘El Jueves’, entre d’altres.

Aquest dijous dia 6 d’octubre, a partir de les 19h., es farà l’acte de presentació de ’25 años de caricaturas by Vizcarra’, amb l’assistència del propi autor en aquesta presentació. 

D’altra banda,  com ja és habitual a les presentacions del seu llibre, totes les persones que el comprin tindran l’oportunitat de tenir també, de forma totalment gratuïta, una caricatura personalitzada, dibuixada al mateix volum.

A més a més, ja es pot visitar a la Biblioteca una exposició d’algunes de les caricatures d’aquest dibuixant, que té seguidors a tot el món i que compta entre els seus fans a personatges tant coneguts com el cineasta Santiago Segura, qui per cert es va encarregar de redactar el pròleg d’aquest llibre recopilatori.

joan-vizcarra-llibreEL LLIBRE

Aquest no és el primer llibre que s’edita amb els seus dibuixos. Sí que és, però, un llibre molt especial, per diversos motius. En primer lloc, perquè es tracta de la recopilació més àmplia mai editada dels seus dibuixos.

En segon lloc, perquè –encara que tenia ofertes de diverses editorials interessades en publicar-lo- Vizcarra va optar, finalment, per fer-se càrrec personalment d’aquest procés, assegurant-se així una total llibertat creativa.

D’aquesta manera, Joan Vizcarra va optar per aprofitar els avantatges de les plataformes d’autoedició, que permeten editar i posar a la venda a nivell mundial un llibre “a cost zero”. Actualment, el volum es pot comprar a Amazon.

L’AUTOR

Joan Vizcarra, tot i que va néixer i créixer a Montblanc  (1967) i que fa molts anys que viu a Barcelona, el seu pare era d’Igualada, on encara té molta família.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Comença en el terreny de la il·lustració col·laborant per a agències de publicitat.  Va treballar durant dos anys per l’empresa d’animació Delta Group, en espots publicitaris i sèries de televisió. El 1991 comença a col·laborar per a la revista d’humor el Jueves, on segueix actualment.  a l’any següent comença a col·laborar setmanalment per al diari Avui. L’any 1995 comença les col·laboracions setmanals per a el Periódico de Catalunya. Més tard també col·labora en el suplement del diari El Mundo. El 1997 és nomenat Professor d’humor per la Universitat d’Alcalá d’Henares.

Ha col·laborat, entre altres, en publicacions com Buenafuente, Enderroc, Windows, Ciència i Vida, Penthouse, Descobrir cuina , al diari Ara i actualment a la revista Interviú, i en el diari esportiu l’esportiu.

RELACIÓ DE LLIBRES PUBLICATS
-Vizcarra. Caricatures (1994, Col. Titànic núm 7-Edicions El Jueves)
-Això és Hollywood (1999, llibre recopilatori per a la revista El Jueves)
-El més millor de Vizcarra (2004, Col. El més millor núm 14-Edicions El Jueves)
-Hollywood i altres herbes (2008, Luxury Gold Collection, RBA / El Jueves)
-Rock stars i altres animals (2008, Luxury Gold Collection, RBA / El Jueves)
-25 anys de Caricatures by Vizcarra (2015, Edicions JA Hidalgo)

ENTREVISTA AL ‘VOLS LLEGIR?, A LA RÀDIO

Joan Vizcarra serà entrevistat en el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ que s’emetrà aquest dijous dia 6, a partir de les 21h., amb redifusió el diumenge dia 9, a partir de les 9 del matí.

Font/enllaç: Biblioteca Central Igualada / infoanoia.cat / web Joan Vizcarra

Article/post 1484 – Vols llegir? – volsllegir.cat