VLLG? / ACTUALITAT / BIBLIOTEQUES

Recollim en aquest article diverses activitat posades en marxa per la Xarxa de Biblioteques Municipals (Diputació de Barcelona), per aquest mes d’octubre. Per un costat, els bibliobusos engeguen la campanya d’espectacles de tardor, per l’altre, un concurs: “Què t’emociona de la biblioteca?” a la xarxa social Instagram per celebrar la posada en marxa del compte BibliotequesXBM, i finalment, L’escriptor Rafel Nadal, serà entrevistat pels usuaris de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

BIBLIOBUSOS

El programa de foment de la lectura vol estimular la curiositat dels infants, estendre l’ús dels bibliobusos i potenciar el seu paper de dinamitzador cultural. Des dels inicis del primer bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals, el programa ha tractat diversos temes al voltant dels quals animar els nens i nenes a llegir. Cada campanya consta d’un espectacle de petit format que va acompanyat d’uns lots de llibres que es presten a les escoles i una proposta d’activitats sobre el tema central que es tracti.

La primera campanya en arrencar serà “Un món d’emocions al Bibliobús Montserrat”, que pretén potenciar la lectura des d’un punt de vista vivencial amb l’espectacle “Viatges de paper”, a càrrec de Marcel Gros. La primera actuació ha tingut lloc a la Beguda Alta, aquest passat dilluns dia 3 d’octubre.

En paral·lel, tindrà lloc la campanya “La poesia de Joana Raspall al Bibliobús Castellot”, que homenatjarà la figura de la poetessa Joana Raspall que va dedicar la major part de la seva obra als infants amb l’espectacle “Els secrets de la Joana” de la companyia ‘El somni del drac’, a partir del 17 d’octubre a les 15.15h a Sant Martí Sarroca. La mateixa campanya també arribarà al Bibliobús Montau i  la primera actuació serà a Les Cabanyes el 19 d’octubre a les 9.30h.

Els deu bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 110 municipis amb una població d’uns 161.000 habitants. L’objectiu d’aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.

CONCURS INSTAGRAM

Les Biblioteques de la Diputació de Barcelona inicien a partir de demà, 1 d’octubre, el concurs “Què t’emociona de la biblioteca?” a la xarxa social Instagram per celebrar la posada en marxa del compte BibliotequesXBM.

Per participar al concurs, els usuaris hauran de penjar fotografies i vídeos dels elements i espais que més els agraden de la biblioteca al seu perfil d’Instagram i compartir-ho amb l’etiqueta #emociobiblioteca.

Cada fotografia o vídeo haurà d’especificar el nom de la biblioteca d’on és usuari perquè hi haurà dues categories de premi. En la primera, l’usuari podrà guanyar una tauleta tàctil o un val de 100 euros per la compra de llibres; i en la segona, es premiarà la biblioteca amb més usuaris participants amb la realització d’una activitat de foment a la lectura i la cultura.

Aquest concurs estarà obert fins el 31 d’octubre i totes les fotografies i vídeos rebuts seran publicats a la pàgina web de la Biblioteca Virtual.

ENTREVISTA A L’ESCRIPTOR RAFEL NADAL

El periodista i escriptor català Rafel Nadal és el convidat del mes d’octubre de les Entrevistes virtuals que organitza la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Fins al 26 d’octubre podeu fer les vostres preguntes a Rafel Nadal. Només heu de ser majors de 14 anys i escriure la vostra pregunta al formulari que trobareu a la Biblioteca Virtual. Les respostes de l’autor es publicaran el 31 d’octubre. Més informació:  Entrevistes virtuals

Les Entrevistes Virtuals són un espai de participació on els lectors poden adreçar-se als seus autors preferits per fer-los preguntes sobre les seves obres.

Rafel Nadal i Farreras (Girona, 1954) escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1, TV3 i 8TV. Ha estat director d’El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010, període durant el qual, el diari va rebre molts premis. Anteriorment, ha treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació.

A la seva faceta d’escriptor, va despuntar al 2011 amb la novel·la Els Mandarins, i va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa del 2012, i el Premi Amat-Piniella del 2013, amb la novel·la Quan érem feliços (2012). A l’octubre de 2013 publica la seva novel·la Quan en dèiem xampany, que a l’igual que l’anterior, tracta d’una saga familiar a cavall entre Catalunya i la Xampanya francesa. A l’any 2015 publica la seva darrera novel·la La maledicció dels Palmisano.

Font/enllaç: Xarxa de Biblioteques Municipals (Diputació de Barcelona)

Article/post 1486 – Vols llegir? – volsllegir.cat