VLLG? / ACTUALITAT

L’editorial ‘Llibres del Delicte’ especialitzada en publicar novel.la negra en català d’autors tant reconeguts com novells, continua exercint una trajectòria imparable i amb decisió encertada tant pel que fa els títols publicats i els autors escollits per al seu  catàleg. Tot gràcies al bon ‘olfacte’ literari del seu editor, Marc Moreno.

En aquesta tardor del 2016, dous nous volums a afegir a ‘Llibres del Delicte’. Per un costat, el debut en el gènere negre de l’autor tarragoní Jordi Tiñena, amb ‘La mort sense ningú’, que arrenca amb l’aparició d’un cadàver amagat a l’entorn del Pont del Diable. I per l’altra, a finals d’octubre, ‘Llibres del Delicte’ publicarà ‘Massa mares per a un fill’ de la mallorquina Dora Muñoz. D’altra banda, el segell ‘Delite’ emmarcat dins de la mateixa editorial ‘Llibres del Delicte’, però adreçat més a la narrativa i que no es limiten al gènere negre, ha publicat un nou títol per a la col.lecció, ‘Entre dos fills’ de Maria Vilanova i Vila-abadal.

‘LA MORT SENSE NINGÚ’ DE JORDI TIÑENA

Aquest és el primer cas del sots-inspector Vidal, professor de filosofia ficat a Mosso d’Esquadra, que amb una intensa vida personal i familiar es qüestiona la idea de viure -o morir- sense ningú.

‘La mort sense ningú’ arrenca amb l’aparició del cos sense vida d’un ciclista al Pont del Diable de Tarragona, amagat de manera matussera entre fullis i apartat del corriol per on circulava. El sots-inspector Vidal, inicia la investigació, però aviat se sorprendrà en descobrir que es tracta d’un mort que no plora ningú. Un cas que ningú té cap interès en resoldre.

L’autor d’aquest nou títol de la col.lecció de ‘Llibres del Delicte’ és el tarragoní Jordi Tiñena, que debuta amb aquest volum en el gènere de la novel.la negra, una trajectòria literària avalada per la publicació de més d’una de desena de títols i haver obtingut diversos premis literaris. ‘La mort sense ningú’ va sortir publicada a mitjans del mes de setembre d’aquest 2016, i disposa d’un total de 305 pàgines.

‘ENTRE DOS FILLS’ DE MARIA VILANOVA I VILA-ABADAL

‘Delite’, el segell de narrativa de ‘Llibres del Delicte’, ha editat a principis d’aquest mes d’octubre ‘Entre dos fills’, un relat narratiu que explica el valor, el desconsol i l’amor incondicional d’una mare pels seus fills.

Es pot estimar qui ha causat el mal i qui l’ha patit? Una mare es debat entre dos fills. Entre el lament de la pèrdua i el temor de perdre l’únic que li queda. El dolor d’estimar qui li ha tret el que més estimava.

‘Entre dos fills’ és la història verídica d’una mare que plora la mort violenta d’un fills, el dol de la pèrdua, l’odi, la incomprensió del drama i la necessitat de perdó. Un relat que la mare d’un antic alumne de l’autora d’aquesta novetat editorial va confiar perquè l’expliqués al món.

Maria Vilanova i Vila-Abadal és doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Anglesa per la mateixa universitat. Ha cursat estudis de postgrau relacionats amb l’ensenyament de l’anglès, el teatre i l’escriptura; tant a universitats de casa nostra com del Regne Unit. Ha participat en projectes educatius a Bolívia, El Nepal i Rwanda.

Font/enllaç: LLibres del Delicte / Delite / Marc Moreno

Article/post 1488 – Vols llegir? –  volsllegir.cat