VLLG? / PREMI PLANETA

El Palau de Congressos de Barcelona ha estat l’escenari pel lliurament del nou Premi Planeta en la seva 65ena edició, concedit a l’escriptora Dolores Redondo amb la novel.la d’intriga titulada ‘Todo esto te daré’,  que s’endinsa en els ‘obscurs secrets’ d’una antiga nissaga gallega. Per la seva part, el premi finalista ha estat lliurat a l’escriptor madrileny Marcos Chicot per l’obra ‘El asesinato de Sócrates’, amb una altra història que convida al misteri.

El Premi Planeta és un dels guardons més ben dotats econòmicament de les lletres hispanes, el Planeta dotat amb 601.000 euros, i el finalista amb 150.250 euros. D’altra banda, enguany el Premi Planeta ha comptat amb la participació de 552 exemplars, el que suposa un rècord d’originals lliurats. Una altra característica de la 65 edició ha estat la proliferació d’obres de gèneres híbrids.

Cal recordar que l’any passat una altra dona, l’escriptora Alicia Giménez Bartlett, va ser la guanyadora del Planeta amb la novel·la ‘Hombres desnudos’ i Daniel Sánchez Arévalo va quedar finalista amb ‘La isla de Alice’ .

dolores-redondoDOLORES REDONDO

La novel·lista basca, que es va iniciar en la literatura escrivint relats curts i contes infantils, és autora de l’exitosa ‘Trilogia del Baztan’ , que ha venut més de 700.000 còpies i traduïda a més de quinze idiomes, composta per les novel·les ‘El guardian invisible’ , ‘El legado de los huesos’ i ‘Ofrenda a la tormenta’ .

Els drets de les tres novel.les han estat adquirits pel mateix productor que va portar al cinema la Saga Millennium de Stieg Larsson. De fet, la primera d’aquestes obres, ‘El guardian invisible’ , s’estrenarà l’any que ve a la gran pantalla sota la direcció del cineasta Fernando González Molina.

marcos-chicotMARCOS CHICOT

A Marcos Chicot, l’escriptor finalista, li van els personatges històrics i les trames misterioses i, a més, no és cap desconegut dels Premis Planeta. De fet, una de les seves obres, L’assassinat de Pitàgores , va quedar quarta fa uns tres anys. El mateix Chicot, economista i psicòleg clínic, va decidir autopublicarla a Amazon i va acabar convertint-se en l’ebook en espanyol més venut del món en 2013.

Ara, amb L’assassinat de Sòcrates , Chicot torna a l’antiga Grècia per tractar una altra mort violenta. La història té com a marc històric la guerra del Peloponès i al gran filòsof Sòcrates com un dels principals protagonistes.L’oracle de Delfos vaticina seu assassinat a mans d’un home de mirada clara i un dels seus deixebles, Querofonte, sospita que Perseu serà la persona que haurà de complir amb aquesta destinació.

Font/enllaç: Premi Planeta 2016 / La Vanguardia / Onda Cero / ara.cat

Article/post 1497 – Vols llegir? – volsllegir.cat