VLLG? / ACTUALITAT

Tot a punt per celebrar la primera edició de ‘Cervera, Vila del Llibre’, la trobada literària que ha preparat la capital de la Segarra pel cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. Així, Cervera es converteix en el segon booktown de Catalunya, seguint els passos de la Vila del Llibre de Bellprat (Anoia), amb nou anys de vida, i posa les bases per a la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. Gairebé 80 autors reconeguts i novells, més de 70 novetats editorials i prop de 80 activitats culturals: taules rodones, tallers, espectacles poètics i musicals. 

Una vila del llibre és un indret rural o un espai dins de pobles de més grandària que ha trobat en el món del llibre l’excusa per sortir de l’oblit i activar una economia sostenible. És una iniciativa ciutadana que fa una proposta de desenvolupament integrada amb el territori, té el suport dels gestors públics o privats de l’espai en què es desplega i és capaç d’articular noves xarxes de col·laboració entre el món cultural, social i econòmic.

Arran de l’experiència any rere any, VilaDelLlibre.cat treballa per crear la xarxa de viles del llibre de Catalunya amb l’objectiu d’establir un booktown estable per a cada vegueria de Catalunya i, a més, donar visibilitat a les iniciatives al voltant del món del llibre a tot el país.

vila-del-llibre-cervera-cartellACTIVITATS PRINCIPALS

Per a aquesta primera edició està previst que hi assisteixin gairebé 80 autors, com Rosa Fabregat, padrina de l’edició, Maria Barbal, Màrius Serra, Antonio Baños, Josep Puigbó, Cesk Freixas, Ramon Gener, Gemma Lienas, Coia Valls, Martí Gironell o Teresa Costa-Gramunt, així com 32 editorials i més de 60 activitats entorn del llibre.

Al programa de la Fira del Llibre de Cervera no només s’hi han inclòs activitats tradicionals, sinó que a més a més s’hi mesclen activitats de tipus més avantguardistes, com un joc de rol literari, una jam d’escriptura en una taverna d’ambient bohemi, amb d’altres enfocades per a un públic familiar i infantil. Les escoles també s’hi involucraran, perquè els dos instituts de Cervera han preparat preguntes per a diverses escriptors de literatura juvenil, com Gemma Lienas i ells mateixos els entrevistaran.

El plat fort del festival vindrà diumenge, quan s’anunciarà la tercera vila que se suma a la Xarxa de Viles del Llibre.

Més informació sobre el programa d’activitats de la primera Vila del Llibre de Cercera, clicant aquí mateix

Font/enllaç: Viladellibre.cat

Article/post 1501 – Vols llegir? – volsllegir.cat