VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -411- / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

En Miquel Pucurull té 77 anys i milers de quilòmetres superats a l’esquena. Al llarg de la seva vida ha participat i acabat 45 maratons, una fita que ara vol compartir amb tothom al llibre ‘Mai no és tard’, publicat per l’editorial Columna, Grup 62. El llibre està prologat per Empar Moliner i l’edició ha anat a cura de Marc Cornet. Un llibre que l’autor, en Miquel Pucurull, ha dedicat a la seva dona, la Felicitat, compartint la vida cinquanta-dos anys junts. 

L’ARGUMENT
A en Miquel se’l coneix com a Pucu i és un dels personatges més estimats en el món dels corredors populars. El llibre recull les seves peripècies vitals i la barreja d’emocions i sentiments que ha viscut corrent tants quilòmetres. De fet, ha corregut 45 maratons i moltes altres mitges maratons i curses de distàncies diverses.

El que viu i sent quan es calça les vambes  ho explica molt bé al primer capítol: «I penso arribar fins al final. Una vegada més. Les cames ho noten. Estic cansat. Molt. Físicament, em fa mal tot. Des dels músculs de la cara fins als peus. Sempre ha estat així, des que corro. Però l’emoció de l’arribada, a tocar, deixa en un segon pla el dolor. Tot un any esperant. Esperant per poder tornar a gaudir d’aquests moments».

Alhora, a les seves pàgines les persones amants de l’esport i, en concret, de córrer, trobaran consells per acabar les maratons. Un llibre, en definitiva, que és tota una filosofia de vida i que té la seva cara solidària, ja que els beneficis de la venda el Miquel Pucurull els destina a projectes d’investigació de la diabetis infantils que es fan a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

“Que mai no et falti un somni, un projecte per fer, algú a qui estimar i una Marató per córrer”. Miquel Pucurull

L’AUTOR

En Miquel Pucurull té 77 anys i, per aquesta dada al seu DNI, la societat el considera un ancià. Però ell diu que ni ho és ni ho vol ser. No vol ser un llast per a la seva família, ni una llauna per als seus amics, ni una càrrega per a la Seguretat Social.

Per no rovellar-se mentalment escriu, llegeix i està al corrent del que passa al món. I per no rovellar-se físicament corre al voltant d’una hora i quart cinc vegades a la setmana. El món el considera un vell però ell té clar que no ho és pas. Ha corregut 45 maratons i una gran quantitat de mitges maratons i curses de distàncies diverses.

UN TAST DE ‘MAI NO ÉS TARD’

Un oferim la possibilitat de llegir un tast de lectura amb el primer capítol d’aquest llibre de l’autor Miquel Pucurull amb les seves vivències i memòries, no més cal clicar aquí mateix per fer aquest lectura particular.

Article/post 1500 – Vols llegir? – volsllegir.cat