VLLG? / TEATRE

En el marc del Festival literari “Tocats de lletra” que fins diumenge 30 té lloc a Manresa enguany amb el nom de “Complicitats”, aquest proper dissabte 29 d’octubre a les 21.00 a la sala dels Carlins, (carrer Sabateria 3) de Manresa, el Grup del Casal Familiar Recreatiu, sota la direcció de Fina Tàpias, estrenarà “Kòmplices. Dotze complicitats malignes”, una obra que, entre altres, inclou textos escrits pel capelladí Joan Pinyol i pel calafí Josep Maria Solà.

Es tracta d’un muntatge teatral a partir d’onze monòlegs escrits per autors que formen part del col·lectiu Narradors centrals, que agrupa escriptors de l’Anoia, el Solsonès, el Berguedà, el Bages, el Moianès i Osona.

El text de Pinyol es titula “Autoconfessió” i posa en escena una declaració unipersonal i intransferible per part d’un condemnat per dos homicidis. Un amb grau d’intenció manifesta i certa dosi de mala llet i un segon de resultes del primer que l’acusat no va preveure mai i encara avui no s’explica. Com que l’acusat es declara autor dels fets s’adreça al públic del judici en l’exercici d’una última rèplica abans d’escoltar el veredicte que ja imagina.

En el cas del text de Josep Maria Solà, de nom “Ignota” (ignorada) es tracta del monòleg d’una noia condemnada a morir (en una societat futura del tipus 1984 d’Orwell) perquè no té facebook, ni mòbil ni ordinador i, per tant, és tractada com una terrorista.

Article/post 1505 – Vols llegir? – volsllegir.cat