VLLG? – ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -415-

’14. L’AUTOBIOGRAFIA’, JOHAN CRUYFF

Considerat una de les figures més influents de la història del futbol, el seu estil futbolístic i la seva filosofia han influït en entrenadors i jugadors de la talla de Pep Guardiola, Arsène Wenger, Éric Cantona o Xavi Hernàndez. Els èxits més recents del futbol –i especialment d’un equip com el Barça–, tant en l’àmbit del club com en l’internacional, han estat considerats per molts experts com el resultat evident de l’impacte de Cruyff en el futbol contemporani.

’14. L’autobiografia’ (Columna, 2016) explica la història personal i professional de Johan Cruyff i ens revela la filosofia que va definir el seu joc i que ha marcat generacions de futbolistes, entrenadors i seguidors.

Segons el periodista del diari El País, Ramon Besa: «El llenguatge de Cruyff és tan universal com la seva lògica, així que la seva obra transcendeix la seva persona fins a convertir-se en una religió amb una arma inofensiva: s’explica a partir d’una pilota i d’un rondo, de la mateixa manera que el joc depèn d’un centímetre i d’un segon, com es pot veure a cada partit del Barça. El cruyffisme està més estès que mai des que Cruyff no hi és. No hi ha un entrenador més cruyffista que Guardiola. Fins i tot Messi llança els penals com Cruyff». 

ACTE DE PRESENTACIÓ DE L’AUTOBIOGRAFIA

Presentació del llibre ’14. L’autobiografia’ de Johan Cruyff, des de l’Auditori 1899, amb l’assistència del president Josep M. Bartomeu; el vicepresident Jordi Cardoner; i de Jordi Cruyff, emesa a través del canal esportiu ‘Barça TV’.

Font/enllaç: Columna (Grup 62) / Barça TV (Youtube)

Article/post 1509 – Vols llegir? – volsllegir.cat