VLLG? – ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -417-

‘LA NOCHE DE LAS CIEN VELAS’ DE LAURA VIVANCOS

La nit de Halloween, o per ser més aproximatius, la nit de Tots Sants, genera des de fa una bona colla d’anys tot un ritual de caire terrorífic, afegint a més tot allò que envolta la celebració de rituals esotèrics, de por i misteri. La literatura, que no està gens mancada d’aquests arguments, s’afegeix cada any a la celebració del Halloween amb nous títols disponibles a través de les nostres llibreries particulars o a través de la venda per internet.

Aquest es el cas de la publicació aquest mes d’octubre de la novetat editorial de l’autora anoienca Laura Vivancos, amb la seva segona novel.la titulada ‘La noche de la cien velas’ (Editorial Círculo rojo, 2016).  Vivancos va debutar com a escriptora l’any 2012 amb la publicació de la novel.la ‘Contes inquietants’ (Edicions Obliqües)

laura-vivancosPel que fa aquesta segona proposta literària de Laura Vivancos, ens explica que: “…en el llibre tracto molts temes de tipus sobrenatural: fantasmes, zombis, cases encantades… però també molts temes molt corrents i molt greus: bullying, pobresa o  malalties”.

L’autora de ‘La noche de las cien velas’, declara també al -volsllegir.cat-, que: “Per a mi és especialment important el poder d’explicar històries i en aquest llibre ho he pogut plasmar a través d’un ritual en que el fet d’explicar-se històries canvia totalment una situació i pot acabar sent un acte totalment esotèric”.

L’ARGUMENT

En una nit de Halloween un grup de 100 persones es reuneixen per fer un ritual que és el joc de les cent espelmes. Aquest ritual és japonès, consisteix en que cada un dels participants porti una espelma i una història de terror, i quan cada persona acaba d’explicar la seva història ha d’apagar la seva espelma generant-se cada vegada més foscor a la sala i més angoixa història rere història.

Quan ja s’han explicat les històries i s’ha quedat tothom a la foscor s’han de produir fenomens estranys al lloc però no se sap què exactament fins acabar.

És un llibre amb molts personatges i moltes històries diferents però unides totes per un fil conductor, durant la nit de les cent espelmes entre ells mateixos van sorgint conflictes i arriben junts a un final inesperat.

L’AUTORA

Laura Vivancos va néixer a Igualada l’any 1983. Va estudiar Art Dramàtic i combina la seva feina com a actriu amb la seva faceta d’escriptora. Se sent atreta cap a tot el sobrenatural, cosa que és una constant en la seva obra. És l’autora del llibre ‘Contes inquietants’ (Edicions Obliqües, 2012), i des de fa onze temporades presenta a través de Ràdio Nova de Vilanova del Camí (Anoia) el programa de ràdio ‘Arkanum’, dedicat a tot l’ocult i misteriós .

BOOKTRAILER

La noche de las cien velas from Editorial Círculo Rojo on Vimeo.

Font/enllaç: Editorial Círculo rojo / Vimeo / Laura Vivancos

Article/post 1513 – Vols llegir? – volsllegir.cat