VLLG? / ACTUALITAT / BIBLIOTEQUES

Aquest dijous 10 de novembre, a les 7 de la tarda, L’escriptora, periodista i filòloga Blanca Busquets serà la nova protagonista del Club del llibre a la Biblioteca Central d’Igualada. Es tracta d’un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona, que compta amb la col·laboració de l’editorial Proa.

La reeixida autora de La nevada del cucut, conversarà amb Maria Enrich i compartirà reflexions i passió per les lletres amb els lectors dels diversos clubs de lectura de les biblioteques de l’Anoia, que prèviament ja s’han llegit algunes de les seves novel·les. Sílvia Alcàntara, Ada Castells, Jordi Puntí o Maria Barbal ja havien participat amb anterioritat al Club del llibre.

L’AUTORA

Blanca Busquets ha publicat diverses novel·les: Presó de neu (2003), El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (2010), La casa del silenci (2013) i Paraules a mitges (2014). La seva última novel·la és Jardí a 

l’obaga, que ha vist la llum aquest 2016: una història plena de secrets familiars i de contrastos ambientada al poblet de la Carena. És un pas més en una trajectòria literària que ja va començar als 9 anys, quan va decidir que volia ser escriptora, i va continuar als 12 quan va escriure el seu primer conte. Christie, Proust, Mann, Wilde, Lorca, Sagarra, Rodoreda o Victor Hugo són alguns dels seus referents literaris, com ha comentat en diverses entrevistes. Els seus llibres han estat traduïts al castellà, l’italià, l’alemany, el rus, el noruec, el polonès i el francès.

Com a periodista, treballa des del 1986 a Catalunya Ràdio i escriu articles per a l’Osona.com. Ha guanyat el Premi Llibreter 2011 i el premi Algerho Donna 2015 de literatura i periodisme.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1518 – Vols llegir? – volsllegir.cat