VLLG? / RÀNQUING DE VENDES

Dues ficcions d’estils ben diferents i dues autobiografies, una musical i l’altra futbolística, marquen el terreny, i mai més ben dit, el rànquing dels llibres més venuts a les principals llibreries del país.

Cal dir, que possiblement aquests títols que ocupen la primera posició dels més venuts, no s’ajusten als llibres de més venda a la llibreria més propera, però serveix com una mena de termòmetre dels gustos generals dels lectors catalans.

Dominen aquest llistat dels més venuts, la nova ficció en format teatral del ja no tant jove mag Harry Potter, la nova proposta literària del periodista i escriptor Arturo Pérez-Reverte, i les autobiografies de Bruce Springsteen i del recordat Johan Cruyff.

Pel que fa la ficció en català, l’esperat vuitè episodi de Harry Potter, ja en edat adulta, i en format teatral. ‘Harry Potter i el llegat maleït’, obra original de J.K. Rowling, porta ja cinc setmanes en llista i des del primer moment encapçala aquesta categoria. El llibre és editat en català per Empúries, i en castellà a través de l’edició publicada per Salamandra, i que ocupa la segona posició de la ficció en castellà. En aquesta mateixa categoria, però en primera posició, està situat ‘Falcó’, el nou llibre del periodista i escriptor Arturo Pérez-Reverte. Aquesta novetat editorial que va sortir a la venda el passat 19 d’octubre, està ambientada a l’Espanya del 1936, on un espia capitaneja una operació de rescat de José Antonio. Interès ràpid dels lectors per aquesta nova història que publica Pérez-Reverte, que  en només dues setmanes des de la seva publicació, ja ocupa el primer lloc de la categoria de ficció en castellà.

I pel que fa la no-ficció, primer lloc per la categoria en català per l’autobiografia de Johan Cruyff, publicada per Columna. Les memòries de la llegenda futbolística més gran del Barça. I de caire musical, a la categoria en castellà, les memòries del Boss, Bruce Springsteen. El volum titulat com un dels seus grans èxits, ‘Born to run’, el cantant i músic nord-americà fa un repàs exhaustiu i de primera mà de la seva trajectòria personal i professional. La versió en castellà del ‘Born to run’ és publicada per Random House, i en català per Malpaso.

Font/enllaç: Suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, edició dissabte 5 de novembre de 2016.

Article/post 1519 – Vols llegir? – volsllegir.cat