VLLG? / ACTUALITAT

‘Falcó’, la nova novel·la de Arturo Pérez-Reverte  que l’editorial Alfaguara va publicar el passat 19 octubre amb una tirada inicial de 200.000 exemplars en la seva primera edició, compta ja amb una segona edició de 15.000 exemplars en menys de 15 dies de la seva posada a la venda.

En aquest nou llibre, Pérez-Reverte torna amb un dels seus personatges més fascinants des del c apitán Alatriste: Lorenzo Falcó, un espia sense escrúpols, ex contrabandista d’armes i agent dels serveis d’intel·ligència que es mou amb extrema habilitat a l’Europa turbulenta dels anys trenta i quaranta del segle XX . En aquestes dues primeres setmanes a les llibreries, ja ha obtingut el suport dels lectors i l’elogi unànime de la crítica .

L’ARGUMENT

L’Europa turbulenta dels anys trenta i quaranta del segle XX és l’escenari de les aventures de Lorenzo Falcó, ex contrabandista d’armes, espia sense escrúpols, agent dels serveis d’intel·ligència. Durant la tardor de 1936, mentre la frontera entre amics i enemics es redueix a una línia imprecisa i perillosa, Falcó rep l’encàrrec d’infiltrar en una difícil missió que podria canviar el curs de la història d’Espanya. Un home i dues dones -els germans Montero i Eva Rengel- seran els seus companys d’aventura i potser les seves víctimes, en un temps en què la vida s’escriu a cop de traïcions i res és el que sembla.

LA CRÍTICA HA DIT SOBRE ‘FALCÓ’…

«Un relat vertiginós que subjecta l’atenció del lector de la primera a l’última pàgina.»
Santos Sanz Villanueva, El Cultural

«Pérez-Reverte, en el seu millor moment. El lector se sent com si estigués allà. »
José María Pozuelo Yvancos, ABC Cultural

«Heroi en temps passats, Falcó és molt d’avui. Tornarà. »
Justo Navarro, Babelia

«Un thriller tallant, de diàlegs afilats. La seva obra més trepidant i despietada. »
Carles Barba, La Vanguardia

« Falcó està cridat a fascinar milions de lectors a tot el món.»
Antonio Arc, La Veritat

«Arturo Pérez-Reverte sap com retenir el lector a cada volta de pàgina.»
The New York Times Book Review

«Arturo Pérez-Reverte aconsegueix mantenir sense alè al lector.»
Corriere della Sera

«Els lectors no seran capaços de tornar la pàgina prou ràpid.»
Publishers Weekly

«Hi ha un escriptor espanyol que s’assembla al millor Spielberg més Umberto Eco. Es diu Arturo-Pérez-Reverte.»
La Repubblica

«La seva saviesa narrativa, tan ben construïda sempre, tan exhaustivament detallada, documentada i estructurada, fins al punt que, davant de tot això, la història real resulta més feble i de vegades fins tòpica.»
Rafael Conte

«Arturo Pérez-Reverte ens fa gaudir d’un joc intel·ligent entre història i ficció.»
The Times

L’AUTOR

Arturo Pérez-Reverte  (Cartagena, Espanya, novembre de 1951)  es dedica en exclusiva a la literatura, després de viure 21 anys (1973-1994) com a reporter de premsa, ràdio i televisió, cobrint informativament els conflictes internacionals en aquest període. Va treballar 12 anys com a reporter al diari ‘Pueblo’ , i nou en els serveis informatius de Televisió Espanyola (TVE), com a especialista en conflictes armats.

Com a reporter, Arturo Pérez-Reverte ha cobert, entre d’altres conflictes, la guerra de Xipre, diverses fases de la guerra del Líban, la guerra d’Eritrea, la campanya de 1975 al Sàhara, la guerra del Sàhara, la guerra de les Malvines, la guerra del Salvador, la guerra de Nicaragua, la guerra del Txad, la crisi de Líbia , les guerrilles del Sudan, la guerra de Moçambic, la guerra d’Angola, el cop d’estat de Tunísia, etc. Els últims conflictes que ha viscut són: la revolució de Romania (1989-90), la guerra de Moçambic (1990), la crisi i guerra del Golf (1990-91), la guerra de Croàcia (1991) i la guerra de Bòsnia (1992-93-94).

Des de 1991 i, de forma contínua, escriu una pàgina d’opinió a  XLSemanal , suplement del grup Vocento que es distribueix simultàniament en 25 diaris espanyols, i que s’ha convertit en una de les seccions més llegides de la premsa espanyola, superant els 4.500.000 de lectors.

El húsar (1986), El maestro de esgrima (1988), La tabla de Flandes (1990), El club Dumas(1993), La sombra del águila (1993), Territorio comanche (1994), Un asunto de honor (Cachito) (1995), Obra Breve (1995), La piel del tambor (1995), Patente de corso (1998), La carta esférica (2000), Con ánimo de ofender (2001), La Reina del Sur (2002), Cabo Trafalgar (2004), No me cogeréis vivo (2005), El pintor de batallas (2006), Un día de cólera (2007), Ojos azules (2009), Cuando éramos honrados mercenarios (2009), El Asedio (2010), El tango de la Guardia Vieja (2012), El francotirador paciente (2013),  Perros e hijos de perra (2014) y La guerra civil contada a los jóvenes (2015) són títols que segueixen presents en els prestatges d’èxits de les llibreries, i consoliden una espectacular carrera literària més enllà de les nostres fronteres, on ha rebut importants guardons literaris i s’ha traduït a més de 40 idiomes. Arturo Pérez-Reverte té un dels catàlegs vius més destacats de la literatura actual.  

A finals de 1996 apareix la col·lecció Les aventures del capità Alatriste , que des del seu llançament es converteix en una de les sèries literàries de major èxit. Per ara consta dels següents títols, que han assolit xifres de vendes sense parangó en l’edició espanyola: El capitán Alatriste (1996), Limpieza de sangre (1997), El sol de Breda (1998), El oro del rey (2000), El caballero del jubón amarillo (2003), Corsarios de Levante (2006) y El puente de los Asesinos (2011). En 2016 Alfaguara ha reunit les set novel·les en el volum Tot Alatriste . Feia molt de temps que en el panorama novel·lístic no apareixia un personatge, com Diego Alatriste, que els lectors fessin seu i la continuïtat reclamen. Un personatge com Sherlock Holmes, Marlowe, o com Hèrcules Poirot.

Alatriste encarna un capità espanyol dels terços de Flandes -de fet no és capità, però què més dades. Una figura humana, amb les seves grans virtuts i els seus grans defectes, perfectament traçada, minuciosament situada en el seu temps -segle XVII- i la seva geografia, envoltada d’amics que han fet història, partícip de les més principals gestes de la seva època. Un personatge per sempre.

Arturo Pérez-Reverte va ingressar en la Real Acadèmia Espanyola el 12 de juny de 2003, llegint un discurs  titulat El habla de un bravo del siglo XVII.

Des d’abril de 2016 és editor i cofundador del web de llibres i autors  Zenda .

Font/enllaç: Editorial Alfaguara / Arturo Pérez-Reverte (pàgina web oficial)

Article/post 1522 – Vols llegir? – volsllegir.cat