VLLG? / COMUNICACIÓ

El programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, que emeten conjuntament les emissores de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada, ha enregistrat una entrevista amb el divulgador musical, baríton, pianista i humanista Ramon Gener, amb motiu de la publicació del seu segon llibre: ‘L’amor et farà immortal’ (Ara Llibres, 2016), i per la presentació que del mateix llibre és realitzarà el divendres dia 18 de novembre a Igualada. Un llibre on l’autor expressa els seus sentiments a través de la vida, la mort i la passió per la música, i ho fa des de 10 històries inspiracionals.

El podcast d’aquesta entrevista es pot escoltar en exclusiva a través d’aquest digital, el -volsllegir.cat-, en aquest mateix article:

PRESENTACIÓ A IGUALADA

Divendres 18 de novembre, a partir de les 19:30h, la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí, acollirà la presentació d’aquest segon llibre d’en Ramon Gener. Acte organitzat per l’Ateneu Igualadí i amb el patrocini del Zoom Festival. Precisament, Ramon Gener va ser guardonat amb el Premi d’Honor en la passada edició del Zoom Festival. L’acte de presentació d’aquest llibre, que comptarà amb la presència de Ramon Gener,  serà realitzat per Josep Maria Solé, editor del programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ de Ràdio Nova de Vilanova del  Camí i Ràdio Igualada, i també del digital -volsllegir.cat-.

dav

‘L’AMOR ET FARÀ IMMORTAL’ , EL LLIBRE

Ramon Gener és un apassionat de la música, i ara també per la literatura. Baríton, pianista, escriptor, humanista i divulgador musical, Ramon Gener publica la seva segona aventura literària amb ‘L’amor et farà immortal’ (Ara Llibres, 2016), un llibre l’autor expressa els seus sentiments a través de la vida, la mort i la passió per la música, i ho fa des de 10 històries inspiracionals que l’ajuden a poder superar la mort del seu estimat pare.

Ramon Gener explica que el seu pare va morir dues vegades. La primera, un matí assolellat en el qual l’Alzeimer va ennuvolar la seva ment i el va oblidar. La segona, tres dies abans de Nadal, quan, convertit en el Bolero de Ravel, va deixar de respirar.

Conegut principalment per la seva faceta com a divulgador musical, en diversos espais televisius com ‘Òpera en texans’ (TV3, Canal 33) o ‘This is Opera’ (TVE), i col.laborador habitual en mitjans radiodònics, Ramon Gener va estrenar-se com a escriptor amb l’obra ‘Si Beethoven pogúes escoltar-me’ (Ara Llibres), publicat l’any 2014, que ja arrivat a més de 15.000 lectors i va per la vuitena edició.

L’ARGUMENT

Ramon Gener explica en síntesi, el contingut de ‘L’amor et farà immortal’ amb aquestes paraules: “El meu pare va morir dues vegades. La primera, un matí assolellat en el qual l’Alzheimer va ennuvolar la seva ment i em va oblidar. La segona, tres dies abans de Nadal, quan, convertit en el Bolero de Ravel, va deixar de respirar. Aïllat del món entre sentiments de culpa i alleujament, no podia deixar de plorar i somiar-lo. Perdut en la seva enorme absència, vaig buscar en les vides d’altres homes i dones que havien passat pel mateix que jo una explicació a totes les emocions que m’aclaparaven. De la mà de les deesses gregues del destí, vaig emprendre un viatge per l’espai i el temps per trobar respostes.  Vaig volar fins a la cofurna on Verdi va compondre Nabucco; a la bromosa estació de tren on la Clara Schumann es va acomiadar per sempre més de Johannes Brahms; a la nit màgica en la qual Joaquín Rodrigo va donar vida al Concierto de Aranjuez…, i a la tarda de primavera en la qual el meu pare va arribar a casa amb tres petits xiprers.”

“Ells em van descobrir el camí de retorn a la vida. Ells em van ajudar a evitar que el meu pare morís per tercera vegada. Ells van ensenyar-me que l’amor pot fer-nos immortals”.

L’AUTOR

Director i conductor dels programes d’èxit de televisió This is Opera (TVE) i Òpera en texans (TV3), Ramon Gener va iniciar la seva trajectòria musical estudiant piano al conservatori del Liceu.

Uns quants anys més tard, la soprano Victoria de los Ángeles el va animar a començar estudis de cant. Després d’una carrera curta com a baríton professional, que li va permetre cantar en nombroses òperes i sarsueles, va deixar el cant per convertir-se en un divulgador musical de primer ordre.

Més enllà de la seva carrera televisiva, fa conferències i cursos per tot Espanya, no tan sols a les universitats, sinó també als millors teatres d’òpera del país, i col·labora als programes de ràdio Hoy por hoy de la Cadena Ser i Versió RAC1.

Article/post 1527 – Vols llegir? – volsllegir.cat