VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -421-

‘SUPERVIVIENTE. EL MIEDO BAJO CONTROL’ DE CARLOS VICO

A les portes de la mort, en una glacera a Groenlàndia, Carlos Vico, resident a Vilanova del Camí (Anoia), va descobrir un mètode de supervivència extrema aplicable a les nostres vides. Tot un un personatge ben curiós.

Vico, ha estat empresari, ha creuat el desert, ha tingut dos fills, ha corregut el Ral·li Dakar, s’ha arruïnat, ha dormit enterrat en fem, ha arriscat la seva vida per salvar la d’altres, ha escoltat el xiulet de les bales volant per sobre del seu cap, ha entrenat a gent de tot tipus, a Groenlàndia va estar a punt de morir després que una placa de gel es trenqués sota les seves peus i va aconseguir resistir 14 hores en un entorn gelat totalment xop, ha perdut casa per culpa de la crisi econòmica, ha menjat insectes que farien vomitar a qualsevol i ha ballat amb la mort en més d’una ocasió…, així és en resum: Carlos Vico , un especialista en supervivència extrema.

Carles Vico ha viatjat pels entorns més durs del planeta convivint amb cultures a la vora de l’extinció i aprofitant els seus coneixements per realitzar travessies en solitari amb recursos mínims. El seu objectiu és posar-se a prova en situacions de risc màxim amb l’única intenció de saber com funciona la seva ment quan la porta al límit, és a dir, quan la col·loca davant del precipici de la bogeria. La seva capacitat per a l’ús de la lògica, la creativitat i l’autoconeixement, però sobretot la seva actitud, han estat claus per sobreviure a totes aquestes situacions.

PRESENTACIÓ A IGUALADA

El divendres dia 16 de desembre, a partir de les 18h, el centre comercial d’Abacus d’Igualada acollirà la presentació d’aquesta novetat editorial, ‘Superviviente’ que publica el segell Now Books d’Ara Llibres, una presentació que comptarà amb la presència del propi autor, Carlos Vico.

carlos-vicoEL LLIBRE

En aquest llibre, ‘Superviviente’ (Now Books, Ara Llibres, 2016), fa el  relat dels seus viatges pels entorns més inhòspits, llocs amb climes extrems on el control de la ment i l’actitud són claus per a la supervivència. Els Alps, el desert d’Erg Chebbi i els gels de Groenlàndia, són els escenaris que Carlos recrea en aquest impactant llibre del qual el lector obtindrà multitud d’ensenyaments i idees per a la reflexió.

Al final del llibre, Carlos inclou una sèrie de epílegs on explica el que ha anat aprenent i que qualsevol persona pot aplicar a la seva vida personal o professional, un mètode que també transmet a través de la seva escola de supervivència extrema SuvivalXtreme. En aquesta escola, posa els alumnes en situacions reals on han d’aprendre, entre altres coses, a eliminar els dubtes a l’hora de prendre decisions, gestionar les pròpies emocions en situacions complicades i actuar sota pressió mantenint la calma.

Un llibre que convida a aprendre sobre un mateix, a comprendre la importància de les coses que ens envolten, a acceptar que algun dia tots morirem i a ordenar les prioritats de la nostra vida.

MES DETALLS SOBRE L’AUTOR

Carlos Vico, és el fundador de l’escola de supervivència SurvivalXtreme, on ensenya autoconeixement, control de les pors, ús de la lògica, adaptació a tots els mitjans, tècniques per trobar recursos, valor per lluitar pels somnis i seguretat en un mateix.

Del seu avi va aprendre que la supervivència resulta més senzilla si se sap llegir la informació que la natura ens ofereix, perquè només observant al nostre voltant descobrirem més coses de les que es poden veure a simple vista. De la seva mare va aprendre que no importa la condició física sinó el que s’oculta després d’ella. I de la vida va aprendre a ser un supervivent.

El seu pròxim repte: s’escaparà d’un gulag a Sibèria recreant el trajecte que faria un pres real. El seu objectiu serà arribar a un màxim de quatre dies el poblat més pròxim sense arribar a ser capturat per tres caçadors que sortiran en la seva recerca amb una diferència de 24 hores. Carlos portarà únicament un ganivet i una cantimplora, i haurà de suportar temperatures baixíssimes en un entorn ple de llops.

Notícia relacionada: Carlos Vico – ‘L’actitut mental és més valuosa que el físic per a la supervivència’ / Article i entrevista publicat al digital -vilanovainformació.cat- (febrer, 2016)

Font/enllaç: Now Books/Ara LLibres – web professional: Carlos Vico

Article/post 1535 – Vols llegir? – volsllegir.cat