VLLG? / ACTUALITAT / BIBLIOTEQUES

La Biblioteca Central d’Igualada organtitza per segon any la panera literària amb l’objectiu d’agrair i premiar la fidelitat dels seus usuaris. Coincidint amb la proximitat de les festes nadalenques la Biblioteca sortejarà aquesta panera el dijous 22 de desembre entre totes les persones que s’emportin documents en préstec de l’1 al 21 de desembre. Per participar-hi només caldrà que omplin la butlleta i la dipositin a l’urna del vestíbul, on també estarà exposada la panera.

PRESENTACIONS LITERÀRIES

Un dels principals centres culturals de la ciutat d’Igualada té preparat una intensa agenda pre-nadalenca, amb propostes en diverses facetes. Al marge de la panera literària, hi ha un ampli ventall de presentacions aquestes properes setmanes de publicacions de diferent format.

En primer lloc, el dimarts 13 de desembre es presenta una proposta amb segell anoienc: ‘El calendari del bon consumidor 2017’, amb aquarel·les de l’artista igualadina Estela de Aranzana i que impulsa l’Associació Agroecològica Ecomercaderet i Eixarcolant. Es tracta d’una proposta que vol servir per promoure una dieta saludable i la compra de verdures ecològiques a agricultors locals. Aquest calendari ha estat possible gràcies a un projecte de crowdfunding a Verkami impulsat per la il·lustradora igualadina.

D’altra banda, el divendres 16 de desembre Judit Càlix i Rosa Gordillo presentaran ‘Quan anàvem a les monges’ (Ed.Columna), un llibre de records en què repassen la seva infantesa. Finalment, el dimecres dia 21 es presentarà al públic el llibre ‘Miquel Llacuna i Alemany. La recerca del traç (1915-1967)’, obra de Pau Llacuna i Ortínez.

EXPOSICIONS
D’altra banda, les exposicions que acollirà aquest mes de desembre la Biblioteca seran ‘A tot vent: cinquanta anys del rellançament d’Edicions Proa’, que es podrà veure del 15 de desembre al 7 de gener a la sala d’exposicions. I al Punt dels lectors, a la tercera planta, Laia Dodero presenta ‘Plim Plim: creacions i emocions per als més petits’, del 12 de desembre al 20 de gener.

PROPOSTES PER ALS MÉS MENUTS

L’agenda d’activitats nadalenques inclou diverses propostes per als més menuts: dimecres 7 i divendres 9 hi haurà sessió de cinema nadalenc a les 6 de la tarda, amb dos títols clàssics: Sol a casa i Gremlins. Per al divendres 16 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, s’ha organitzat un taller per crear felicitacions de Nadal fetes a mà, amb diverses tècniques, adreçat a nens a partir de 7 anys i conduït per Daniel Rio.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1537 – Vols llegir? – volsllegir.cat