VLLG? / COMUNICACIÓ

La setmana del 12 al 18 de desembre, el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada, torna als seus horaris habituals d’emissió, després d’una setmana de descans motivat per la setmana dels ‘ponts’ amb els dies festius del 6 i 8 de desembre, en no fer-se l’emissió habituals del programa. 

L’edició 11 de la temporada 12 estarà protagonitzada per 4 entrevistes amb autors i gèneres diversos: Ton Lloret i Martí Garrancho, Salvador Balcells, Aina Torres i Carlos Vico. 

En primer lloc, els anoiencs, Ton Lloret i Martí Garrancho, son de nou els ‘becaris’ dels dos investigadors científics, Max Palmerius i Frederich Inche, en elaborar un nou manual, el segon, per descobrir-nos el que, qui i com de la tradició dels tions. Ens presentaran el segon volum, ‘Viatge al món dels tions’, editat per Cossetània Edicions.

D’altra banda, l’escriptor tarragoní Salvador Balcells, conversa amb l’editor del ‘Vols llegir?’, Josep Maria Solé, respecte a la publicació del cinquè llibre protagonitzat pel seu personatge, el sots-inspector dels Mossos d’Esquadra, Emili Espinosa, amb ‘Procés enverinat’, que barreja novel.la negra amb política-ficció. Llibre publicat recentment per l’editorial Meteora.

Aina Torres, periodista i gestora cultural, reconstrueix la trajectòria de Montserrat Roig a través de la literatura, el periodisme, el feminisme i la lluita per la recuperació de la memòria històrica, i esdevé un homenatge i una reivindicació del seu llegat, a través del llibre, ‘Montserrat Roig, la memòria viva’, que publica Sembra Llibres, i coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig.

I finalment, la quarts i darrera entrevista la protagonitzarà el vilanoví Carlos Vico, on a través del seu  llibre, ‘Superviviente’ (Now Books, Ara Llibres, 2016), ens fa el relat dels seus viatges pels entorns més inhòspits, llocs amb climes extrems on el control de la ment i l’actitud són claus per a la supervivència. Els Alps, el desert d’Erg Chebbi i els gels de Groenlàndia, són els escenaris que Carlos recrea en aquest impactant llibre del qual el lector obtindrà multitud d’ensenyaments i idees per a la reflexió.

HORARIS D’EMISSIÓ

El ‘Vols llegir?’ s’emet a Ràdio Nova de Vilanova del Camí, els dilluns de 20 a 21h. i també en redifusió els diumenges de 13 a 14h. I també a través de Ràdio Igualada, els dijous de 21 a 22h. i en redifusió els diumenges de 9 a 10 del matí. També disponible, els programes fins ara emesos i les entrevistes en el servei de podcast-ràdio a la carta, que trobareu disponible en aquest digital.