VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

‘Barcelona posat’ guapa, però Igualada deixa’t bigoti!’. Aquesta és la invitació feta a través de les xarxes del guionista televisiu i publicitari, i també escriptor, Ramon Pardina, per la presentació que ha tingut lloc a Igualada el dissabte 17 de desembre, del seu quart llibre de contes curts ‘El club dels homes amb bigoti’. 

L’espai on s’ha realitzat aquesta presentació ha estat la capelleta Mare de Déu de Montserrat, ubicada al  costat de la llibreria ‘Llegim…? (Passatge Capità Galí 4 d’Igualada), que ha organitzat aquesta presentació que ha inclòs una lectura dramatitzada del contes d’aquest volum, a càrrec de l’actor Pep Garcia-Pascual, i amb presència del propi autor, Ramon Pardina. 

EL LLIBRE

Tot autor que publica un llibre segur que és transforma en la persona més feliç del món, i de ben segur que Ramon Pardina, a hores d’ara, té ple convenciment que està feliç. Ho demostra amb la seva nova creació literària, quart llibre de la seva trajectòria, ‘El club dels homes amb bigoti’, (El petit editor, 2016) és un recull de contes que com bé defineix el seu autor, son mordaços, atrevits i dislocadament energètics.

El club dels homes amb bigoti és un recull de contes que traspua a la serietat les situacions quotidianes d’una visió, almenys, una mica diferent. I com afirma el propi autor:  ‘I no, no és cap novel·la’.

Aquest és el quart llibre de contes de Ramon Pardina. Els tres anteriors han obtingut premis. La novel·la que no he escrit mai va guanyar el premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu. El jugador de futbolí que volia córrer la banda va endur-se el Joan Santamaria de narració. I L’home més feliç del món va obtenir el Joaquim Ruyra.

L’ARGUMENT

Un escriptor que es mimetitza amb en Quim Monzó, un jugador de futbol de l’Alcoià que no té la moral que tothom li pressuposa al seu equip, o un famós personatge de conte que busca el seu lloc a la ficció. Cada conte ens narra un seguit de vivències reals, surrealistes i sol·liloquiades, des d’entrevistes de feina fins a conspiracions, procastinacions i dubtes, sense oblidar bromes i comèdies.

La trama del conte que dóna nom al llibre se situa en una companyia on tots duen bigoti, amb gran orgull (dignes descendents de Mark Twain, d’Stalin, de Macià, de Chaplin, de Magnum, d’Einstein…). Una altra narració succeeix a una residència d’avis, en la que hi ha un vell que plora pels temps perduts; creu ser Elvis Presley, o tal vegada ho és de debò. En una tercera, els Reis d’Orient apareixen un cinc de gener a un pis a col·locar les joguines a les sabates i sorprenen al pare quan va a col·locar els seus regals. I fins i tot, en una altra, un home té problemes per redactar la seva carta de suïcidi.

L’AUTOR

Ramon Pardina, nascut a Barcelona l’any 1977, després d’una trajectòria com a creatiu publicitari, ha treballat de guionista de televisió a programes com Buenafuente, En el aire con Andreu Buenafuente, Polònia, Crackòvia, El Gran Dictat o El foraster.

Ha publicat els llibres de relats La novel•la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda(Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010) i El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016). També ha coescrit el llibre Dietari d’El foraster (Ara Llibres 2014) i la col•lecció de còmics d’humor Me gusta amb El Terrat.

RAMON PARDINA ENTREVISTAT AL ‘VOLS LLEGIR?’

El passat 31 d’octubre, l’autor d”El club dels homes amb bigoti’ de l’escriptor i guionista televisiu i publicitari, Ramon Pardina, va entrevistat en l’edició 8 de la temporada 12 del programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, que s’emet conjuntament per les emissores de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada. En aquest mateix article hi ha la possibilitat d’escoltar-la:

 

Article/post 1541 – Vols llegir? – volsllegir.cat