VLLG? / ACTUALITAT

A punt d’arribar el 2017, ja sonen les campanes que fan l’anunci de novetats editorials i que arribaran a les prestatgeries de les llibreries i portals de venda per internet durant els primers mesos del nou any. Aquest avançament inclou els nous i esperats llibres de Xavier Bosch, Jaume Cabré, Sílvia Soler, i a títol internacional, la nova proposta de lectura de l’escriptora Paula Hawkins.

XAVIER BOSCH

L’escriptor i periodista Xavier Bosch publicarà el mes de març de 2017 la novel.la ‘Nosaltres dos’, a través de l’editorial Columna. En aquesta ocasió, Bosch ens presenta la relació de dos amics, en kim i la Laura, al llarg de més de 30 anys, des del moment que es coneixen a la facultat fins a la maduresa. L’argument es desenvolupa en escenaris barcelonins com el Passeig de Gràcia, el Barri Gòtic i el Born, entre d’altres. Els protagonistes, per un costat en Kim, és un noi de casa bona, fills d’hotelers del Passeig de Gràcia, seductor i diletant, coneix a la universitat a la Laura, original de Banyoles, que pertany a una família treballadora, senzilla i idealista. Tots dos de mons ben diferents, viuran una amistat que durarà amb algunes interrupcions, durant més de trenta anys.

En Xavier Boch és autor d’èxits editorials com ‘Algú com tu’, guanyador del Premi Ramon Llull de novel.la 2015, i de la trilogia protagonitzada pel seu personatge, el periodista Dani Santana, amb ‘Se sabrà tot’, ‘Homes d’honor’ i ‘Eufòria’, i que aquest passat mes d’octubre l’editorial ‘La butxaca’ ha publicat les tres obres en un sol volum en format econòmic.

JAUME CABRÉ

Pel vols del  Sant Jordi del proper 2017, en concret el 5 d’abril, es previst la publicació del nou treball literari d’en Jaume Cabré, autor d’entre grans novel.les de ‘Jo confesso’. El nou llibre de l’escriptor barceloní, serà un conjunt de relats colpidors i plens de passió. ‘Quan arriba la penombra’, aquest serà el títol d’aquesta novetat editorial, serà publicada simultàniament en català per Proa i en castellà per Destino. Una successió d’històries entrellaçades i que estan tocades per la foscor i per la ràbia, però també per la ironia, la fantasia i el joc.

SÍLVIA SOLER

Febrer serà el mes escollit per publicar ‘Els vells amics’, el nou llibre de l’escriptora i periodista, Sílvia Soler, autora d’èxits editorials com ’39+1′, ‘Petons de diumenge’, ‘L’estiu que comença’ i ‘Un any i mig’. La nova novel.la està protagonitzada per cinc joves creatius i inquiets, estudiants de Belles Arts, que es coneixen en un viatge a París. Un viatge de només quatre dies, però que els marcarà per sempre. Ho publicarà en català l’editorial Columna i en castellà ho farà Destino.

PAULA HAWKINS

A títol internacional, Paula Hawkins ja té llesta la seva nova novel.la, un repte important després del que ha suposat el seu llibre ‘La noia del tren’, convertit en un best-seller a nivell mundial que inclou a més l’adaptació al cinema, i que aquests dies s’està projectant als cinemes. ‘Into the water’, títol original de la nova proposta de lectura de Hawkins, serà una novel.la amb una història apassionant ambientada en un petit poble situat en la ribera d’un riu. Quan una mare soltera i una noia adolescent apareixen mortes en el fons del riu amb una setmana de diferència, la recerca treu a la llum foscors del passat.

Font/enllaç: Editorials La Butxaca, Columna, Proa, Destino, La Campana

Article/post 1545 – Vols llegir? – volsllegir.cat