VLLG? / PREMIS LITERARIS / ACTUALITAT

Care Santos guanya la 73ena edició del Premi Nadal amb una novel.la sobre el perdó, titulada ‘Media vida’, i Xavier Theros s’emporta el 49è Premi Josep Pla amb un l’obra ‘La fada negra’, un ‘thriller’ històric barceloní. Aquests guardons van ser lliurats, com ja és tradicional, la nit de Reis a l’Hotel Palace de Barcelona, en l’acte que representa el primer esdeveniment  literari de l’any. El Premi Nadal és el guardó literari més antic de l’Estat, dotat amb 18.000 euros, i l’atorga anualment l’editorial Destino. 

CARE SANTOS, PREMI NADAL

L’escriptora Care Santos (Mataró, 1970) ha estat distingida el 73è Premi Nadal amb la novel·la ‘Media vida’, que va ser presentada provisionalment amb el títol ‘El juego de las prendas’, l’obra se situa l’any 1981 quan cinc dones es retroben després que un aparent joc infantil 30 anys abans els marqués la resta de la vida. La trobada els serveix per trobar el perdó que la maduresa i el pas del temps els ofereixen. ‘Media vida’ retrata una generació de dones que van haver de reconstruir els seus destins en un moment en què la hipocresia per guardar les aparences s’enfrontava a una nova mirada de llibertat. La novel.la serà publicada per l’editorial Destino el proper mes de febrer.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Care Santos ha publicat una desena de novel·les, sis llibres de relats i diverses obres per a joves i infants. És una de les autores més llegides del país i les seves obres han estat traduïdes a una vintena d’idiomes. Entre d’altres, ha guanyat el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull per l’obra ‘Desig de xocolata’ el 2014; com també els premis Edebé, Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove.

XAVIER THEROS, PREMI JOSEP PLA

L’escriptor i poeta Xavier Theros (Barcelona, 1963) ha guanyat a la mateixa nit de Reis el 49è Premi Pla per la novel·la ‘La fada negra’, un ‘thriller’ històric ambientat a la Barcelona de 1843. L’obra la protagonitza Llàtzer Llampades, el capità d’un vaixell marcat per un tràgic naufragi i reconvertit en policia. El protagonista s’enfrontarà a una sèrie d’assassinats de criatures enmig d’una ciutat bruta, claustrofòbica i sota el setge militar, just abans que esclati la revolució.

Font/enllaç: Editorial Destino / Premi Nadal / Premi Josep Pla

Article/post 1554 – Vols llegir? – volsllegir.cat