VLLG? / ACTUALITAT

El vilanoví Carlos Vico, que dirigeix l’empresa Survival Xtreme, i que el passat mes d’octubre del 2016 va publicar el llibre ‘Superviviente’ amb la narració de la seva experiència personal i professional en situacions extremes, afrontarà a patir de la setmana vinent el repte que consisteix en recórrer durant 4 dies la trajectòria que seguien els Gulags, els presos soviètics de Sibèria, quan fugien dels camps de concentració.

Equipat només amb un ganivet i una cantimplora, l’expedicionari anoienc reviurà aquesta ruta fins a la zona poblada més propera superant temperatures que rondaran els 50 graus sota zero. A més, ho farà amb roba de l’època, aquella roba que tenien els Gulags, roba interior de llana i pelfa folrada amb roba d’animal. Per afegir-hi emoció, es farà perseguir per gossos i per equips de recerca emulant les persecucions que patien els gulags quan fugien de les autoritats russes.

Carles Vico imparteix cursos de supervivència de nivells bàsics per a empreses, però també de nivells avançats dirigits a expedicionaris o militars. El vilanoví considera que la millor manera d’explicar els contratemps i problemes que es trobaran en situacions extremes, primer de tot, cal que les experimenti en primera persona.

AUTOR DEL LLIBRE ‘SUPERVIVIENTE’

En aquest llibre, ‘Superviviente’ (Now Books, Ara Llibres, 2016), fa el  relat dels seus viatges pels entorns més inhòspits, llocs amb climes extrems on el control de la ment i l’actitud són claus per a la supervivència. Els Alps, el desert d’Erg Chebbi i els gels de Groenlàndia, són els escenaris que Carlos recrea en aquest impactant llibre del qual el lector obtindrà multitud d’ensenyaments i idees per a la reflexió.

Al final del llibre, Carlos inclou una sèrie de epílegs on explica el que ha anat aprenent i que qualsevol persona pot aplicar a la seva vida personal o professional, un mètode que també transmet a través de la seva escola de supervivència extrema SuvivalXtreme. En aquesta escola, posa els alumnes en situacions reals on han d’aprendre, entre altres coses, a eliminar els dubtes a l’hora de prendre decisions, gestionar les pròpies emocions en situacions complicades i actuar sota pressió mantenint la calma.

Un llibre que convida a aprendre sobre un mateix, a comprendre la importància de les coses que ens envolten, a acceptar que algun dia tots morirem i a ordenar les prioritats de la nostra vida.

MES DETALLS SOBRE L’AUTOR

Carlos Vico, és el fundador de l’escola de supervivència SurvivalXtreme, on ensenya autoconeixement, control de les pors, ús de la lògica, adaptació a tots els mitjans, tècniques per trobar recursos, valor per lluitar pels somnis i seguretat en un mateix.

Del seu avi va aprendre que la supervivència resulta més senzilla si se sap llegir la informació que la natura ens ofereix, perquè només observant al nostre voltant descobrirem més coses de les que es poden veure a simple vista. De la seva mare va aprendre que no importa la condició física sinó el que s’oculta després d’ella. I de la vida va aprendre a ser un supervivent.

CARLOS VICO ENTREVISTAT AL ‘VOLS LLEGIR?’, A LA RÀDIO

L’anoienc, resident a Vilanova del Cami, Carlos Vico, va ser entrevistat en el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, que s’emet conjuntament a través de les emissores de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada, amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Superviviente’ (Now books, 2016). Una entrevista que es pot escoltar en aquest mateix article:

 

Article de referència: ‘Superviviente’ de Carlos Vico, o com tenir la por sota control / volsllegir.cat 30.11.2016

Article/post 1558 – Vols llegir? – volsllegir.cat