VLLG? / RÀNQUING DE VENDES

Ens hem esperat que passin uns quants dies d’aquest recent estrenat 2017 per tal d’observar com van evolucionant les respectives posicions del rànquing de vendes del llibres més venuts. Ja sabem, que aquestes dades no son aplicables a tots els punts de venda, ja que depen quin tipus de zona estant ubicades les llibreries i quins els gustos dels seus clients, poden no coincidir.  

Recordem que aquesta informació està extreta del rànquing que setmanalment publica el suplement de ‘Cultura/s’ de La Vanguardia i que recullen les dades facilitades pels establiments consultats, ubicats en aquest cas a Badalona, Barcelona, Girona, Lleida, Sabadell, Tarragona i Vilafranca del Penedès.

Anem per feina. Els autors més venuts de les darreres setmanes, amb el pas del vell any al nou, o sigui, del 2016 al 2017, Carlos Ruiz Zafón, Albert Espinosa i Karlos Arguiñano, encapçalen els diversos rànquing de vendes de les categories de ficció i no ficció, tant en català com en castellà. Ho fan amb les seves respectives obres, i per ordre: ‘El laberint dels esperits’ (Columna/Planeta), ‘Els secrets que mai no t’han explicat’ (Rosa del vents) i ‘Sabores de siempre’ (Planeta).

Aquesta darrera novetat, la de més recent publicació, es un nou receptari de cuina d’un dels cuiners més mediàtics del país, en Karlos Arguiñano. 325 plats amb aromes nostàlgics. Ho publica Planeta, només disponible en versió en castellà. Però sempre amb l’èxit assegurat que acompanya totes les propostes culinàries d’Arguiñano, que amb la seva proximitat a l’espectador televisiu i lector, aprèn de manera molt planera bona cuina.

I dels altres dos autors, no cal dir gran cosa més, perquè està tot dit, principalment que son dos escriptors de ‘best-seller’. El primer, Carlos Ruiz Zafón que amb ‘El laberint dels esperits’ tanca una excel.lent trilogia literària, i del segon en el rànquing, l’Albert Espinosa, dona el clau a la diana amb les seves aportacions perquè tinguem una mica més de felicitat, que amb els temps que vivim, ja costa.

Per tancar aquest article, destacarem la posició 4 de la ficció en català del darrer Premi Planeta, Dolores Redondo, amb ‘Et donaré tot això’ (tercera posició en la ficció en castellà), lectura molt recomanable després del bon gust de lectura que ens ha proporcionat la seva trilogia de Baztán. El tercer lloc per una novetat de la que hem sentit molt bones opinions, ‘Tu no ets una mare com les altres’ d’Angelika Schrobsdorff, que publica en català La Campana, on la seva protagonista narra la història de la seva mare, que va voler viure al seu aire.

Ildefonso Falcones, manté en segona posició, tant en català (Rosa dels vents) com en castellà (Grijalbo), el seu èxit editorial amb ‘Els hereus de la terra’. La incorporació a la posició 9 i 10 respectivament de la ficció en català dels llibres ‘El navegant’ de Joan-Lluís Lluís (Proa) i ‘Tots els noms del desig’ de la periodista radiofònica Marta Romagosa (Rosa dels vents).

A la no-ficció en català, entra en la posició 10, ‘Quan anàvem a les monges’ de Judit Càlix i Rosa Gordillo (Columna), una mirada tendra i nostàlgica sobre uns anys escolars plens d’anècdotes.

Remenar, triar i comprar. Sempre hi ha temps per llegir…

Font/enllaç: Suplement ‘Cultura/s’ – La Vanguardia, edició dissabte 15.01.2017

Article/post 1562 – Vols llegir? – volsllegir?