VLLG? / ACTUALITAT

Òmnium Cultural ha atorgat la 49a edició del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a l’escriptora i periodista alcoiana Isabel-Clara Simó Monllor en reconeixement “a l’aportació a la cultura catalana i en la normalització de l’imaginari col·lectiu del país”, en paraules del president de l’entitat, Jordi Cuixart. El jurat que ha concedit el premi ha estat  format per Margarida Aritzeta, Fina Birulés, Marta Buchaca, Lluïsa Julià, Joan Mas, Anna Sallés, Carles Solà, Toni Soler i Quim Torra.

El lliurament del premi, dotat amb 20.000 euros, tindrà lloc el 20 de febrer en un acte d’homenatge que se celebrarà al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Simó, que des de l’octubre és degana de la Institució de les Lletres Catalanes, ha presentat el guardó com el Nobel català, i ha afirmat que la distinció l’ajudarà a tenir “una mica més de confiança” en si mateixa.

“Sempre he sentit que he estimat bojament els Països Catalans i no era corresposta; ara tinc el reconeixement que l’amor és mutu”, ha assegurat l’autora.

El jurat ha destacat que la premiada ha escrit gairebé cada dia durant 40 anys, amb una obra extensa present en narrativa, poesia, teatre, assaig, guions per a ràdio i televisió, traduccions i articles de premsa.

CINQUENA DONA PREMIADA

Isabel-Clara Simó és la cinquena dona que rep aquest guardó després de Mercè Rodoreda (1980), Teresa Pàmies (2001), Montserrat Abelló (2008) i Maria-Antònia Oliver (2016). Precisament, el fet que per segon any consecutiu s’atorgui el premi a una autora “posa de manifest que la literatura catalana gaudeix de bona salut en el camp de la ficció literària, i que les dones hi tenen un paper destacat”, segons Cuixart.

‘JONÀS’, LA DARRERA OBRA PUBLICADA D’ISABEL-CLARA SIMÓ

El mes de març del  2016, Isabel-Clara Sió va publicar el llibre titulat ‘Jonàs’, i que és per ara, la seva darrera novel.la publicada. Hi va invertir quatre anys de treball i el resultat ha estat una novel.la  alhora realista, psicològica i intimista sobre la crisi contemporània del jo, la pèrdua de la innocència i el descobriment de l’homosexualitat. El llibre és publicat per Edicions 62, dins de la col.lecció ‘El balancí’, i disposa d’un total de 208 pàgines.

Teniu més referència sobre aquesta novel.la i que inclou a més una entrevista feta des del programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, a Isabel-Clara Simó, clicant aquí mateix.

Font/enllaç: Institució de les Lletres Catalanes / Edicions 62

Artice/post 1563 – Vols llegir? – volsllegir.cat