VLLG? / ACTUALITAT

Si fa pocs dies el centre d’interès del gènere de la novel.la negra estava ubicat al Maresme amb el 5è Festival Tiana Negra, ara li toca el torn a Barcelona amb la nova edició del BCNegra’17. D’aquesta manera la capital catalana, del 26 de gener al 4 de febrer,  es converteix en el centre de la literatura negra i criminal amb noms destacats del gènere com Dennis Lehane, John Connolly, Arnaldur Indridason, Sophie Hannah, Carlos Zanon, Andreu Martín, Dolores Redondo i Lorenzo Silva entre d’altres.

Aquesta 12a edició del BCNegra aplegarà en el seu programa xerrades, cinema, exposicions, clubs de lectura, cicles de conferències i moltes més activitats entorn al gènere negre. Un Festival que a part dels noms d’autors esmentats també comptarà amb la presència d’autors catalans com Empar Fernández, Anna Maria Vilallonga, Lluís Llort, Sebastià Bennasar, Albert Figueras, Josep Camps, Jordi Ledesma, José Luis Muñoz, Francesc Xavier Álvarez Llaberia, Montse Sanjuán, Jordi Tiñena, Salvador Balcells, Rafa Melero i Ramona Solé.

D’altra banda, un dels noms destacats d’aquesta edició és l’escriptor nord-americà Dennis Lehane que rebrà el dijous 2 de febrer el XII Premi Pepe Carvalho al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

La BCNegra 2017 també serà un festival d’homenatges i el primer serà pel 40è aniversari  de la publicació de ‘La soledad del manager’ de Manuel Vázquez Montalbán, l’obra que va suposar la consagració com a protagonista del personatge de Pepe Carvalho, que ben aviat reviurà de nou amb la recuperació literària que en farà l’escriptor Carlos Zanon.

Podeu consultar el programa d’aquest BCNegra’17 clicant aquí mateix. 

Font/enllaç: BCNegra’17 / Ajuntament de Barcelona (Barcelona Cultura)

Article/post 1569 – Vols llegir? – volsllegir.cat