VLLG? / ACTUALITAT / PREMI LITERARI

‘Temps de rates’, sisena novel·la de l’editor i novel·lista Marc Moreno (Barcelona, 1977) ha estat reconeguda amb el vuitè premi Crims de Tinta, que organitza BCNegra 2017 en col·laboració amb RBA-La Magrana i que està dotat amb 5.000 euros.

La novel·la, que surt publicada a partir d’aquest divendres 27 de gener, està ambientada al barri barceloní de la Verneda i arrenca quan un traficant que fuig encoloma una motxilla amb 8 quilos de cocaïna al seu veí de replà. L’Eloi acaba cridant l’atenció dels mafiosos del barri, que volen saber d’on ha sortit tota aquella droga.

El jurat, constituït per Paco Camarasa, llibreter i comissari de BCNegra; Cristina Manresa, comissària del cos de Mossos d’Esquadra; Carlos Zanón, escriptor i guanyador del premi Dashiell Hammet 2015; Miguel Ángel Díaz, llibreter, i Jordi Rourera, editor d’RBA, ha decidit atorgar per unanimitat el premi a la novel·la de Marc Moreno -que es va presentar sense pseudònim- per la força dramàtica de l’argument i d’uns personatges desesperats i la mirada gens complaent a una realitat gairebé sempre amagada.

Marc Moreno, escriptor, periodista i editor de Llibres del Delicte, editorial especialitzada en publicar novel.la negra d’autors catalans,  va debutar el 2011 amb ‘Cabdills’ i des de llavors ha publicat ‘Independència d’interessos’ (2013), ‘Els silencis dels pactes’ (2014), ‘Contra l’aparador’ (2015) i, juntament amb Sebastià Bennasar, Lluís Llort i Salvador Macip, ‘La reina de diamants’ (2014).

Font/enllaç: BCNegra 2017 / imatge: Marc Moreno (xarxes)

Article/post 1571 – Vols llegir? – volsllegir.cat