EL MUSSOL D’AQUALATA de Ricard M. Aldea

‘FES SALUT!’

“Fes salut, puja per les escales!”

L’home veu el consell imprès en una tira adhesiva enganxada en un graó de l’escala que té davant. Com si obeís la consigna, comença a pujar i, a mesura que avança, com si es tractés d’un mantra, va trobant de nou l’exhortació, repetida a l’inici de cada tram d’escala.

Arriba a la quarta planta esbufegant. No està en forma i els genolls li fan mal per l’artrosi. Li ha costat pujar els dos últims pisos, com sempre que ve aquí, i no obstant mai no agafa l’ascensor. Voluntat n’hi posa, perquè, a més, ell viu en una planta baixa i no acostuma a pujar escales. Pensa: “Tot sigui per la salut!” i seu a la sala. És un home previsor i ha sortit de casa amb temps de venir caminant i patir pujant les escales sense l’angoixa afegida de fer tard. Ara, llegirà i recuperarà l’alè mentre espera que li toqui el torn de passar al despatx de la doctora.

Text i imatge: @ricardaldea

El Mussol d’Aqualata us saluda des del -volsllegir.cat- i us ofereix el seu univers, un món de ficcions, pensaments i reflexions que el seu creador, Ricard M. Aldea, comparteix amb vosaltres des del seu blog (ricardaldea.cat). El mussol viu a Aqualata, però també es mou en un espai de límits imprecisos que anomena genèricament El bosc, on guarda tot allò que no té a veure ni amb la ciutat ni amb els seus Udols.

Article/post 1575 – Vols llegir? – volsllegir.cat