VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -432-

‘TEMPS DE RATES’ DE MARC MORENO

Marc Moreno, escriptor, periodista i editor (Llibres del Delicte) escriu la seva sisena novel.la dins del gènere negre, ‘Temps de rates’ (La Magrana, 2017), una novel.la  que ens parla d’una Barcelona oblidada: la dels barris que cada cop estan més distants de la Barcelona oficial, del turisme i de les elits. I ho fa de forma ben versemblant, amb una novel·la carregada de brutalitat i fatalisme. El barri protagonista de l’obra, La Verneda, i de la mà de Moreno, esdevé l’univers més negre possible.

Realment, una novel·la de premi, que l’ha fet guanyador, al seu autor i la seva obra, amb el Crims de Tinta, concedit en la recent edició del festival BCNegra 2017. El llibre, publicat des del 27 de gener d’aquest 2017 per l’editorial La Magrana (RBA) i editat en català, ja prepara una segona edició. A més, a pocs dies de sortir a la venda, el llibre s’ha situat entre els deu primers de venda en el rànquing de les principals llibreries de Catalunya.

L’ARGUMENT

Tot comença quan un traficant que fuig, i  encoloma una motxilla plena de cocaïna al seu veí de replà. Vuit quilets de no res. I que li guardi mentre és fora, li diu. L’Eloi, el veí, s’espanta, pateix, no sap què fer. I així passen les setmanes, mort de por amb els vuit quilos sota el llit. Però un dia, per lluir davant els col·legues del parc, n’agafa una mica. I després una mica més. I conviden unes noies, també.

Això el fa popular al barri, és clar. El rei del mambo, que diríem. Però també atreu l’atenció dels mafiosos de la Verneda, els rivals del traficant, els mossos corruptes… que cada cop tenen més ganes de saber qui és aquest Eloi i d’on surt tanta coca de primera qualitat.

L’AUTOR

Marc Moreno (Barcelona, 1977) és periodista, escriptor i editor. Autor de les novel.les ‘Els silencis dels pactes’ (Llibres de Delicte, 2014), ‘Independència d’interessos’ (Llibres del Delicte, 2013) i ‘Cabdills’ (Actéon, 2011). També és co-autor de ‘La reina de diamants’ amb altres tres escriptors: Sebastià Bennasar, Salvador Macip i Llort, i més recentment ha publicat ‘Contra l’aparador’ (Llibres del Delicte, 2016).

Font/enllaç: La Magrana/RBA

Article/post 1582 – Vols llegir? – volsllegir.cat