VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIÓ LITERÀRIA 

Aquest dijous dia 2 de març a les 19h., tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada (Plaça de Cal Font), la presentació del llibre ‘El setè àngel’ (Proa, 2016), obra original de l’escriptor, guionista i publicitari David Cirici. Llibre guardonat amb el Premi Sant Jordi 2016.  Amb presència del propi autor, l’acte serà presentat per Marina Llansana. Aquesta presentació és organitzada per la Llibreria Aqualata d’Igualada, amb la col.laboració de la Biblioteca igualadina, l’editorial Proa i Omnium Cultural Anoia.

‘El setè àngel’ és una història commovedora sobre la fragilitat de la vida, els cops de l’atzar i el lligam entre pares i fills.

L’ARGUMENT

L’Ernest, un publicitari d’èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d’Icària en companyia del seu fill de set anys Marc, de la seva parella Sophie i del petit Max, fill de la Sophie. Fa mala mar. Quan comença a pondre’s el sol, el veler topa amb les restes d’un naufragi i en Marc cau a l’aigua. Així comença la història.

El lector seguirà la recerca desesperada del pare, el sentiment de culpa i la crisi que el duu a les portes de la bogeria. I seguirà, en paral·lel, l’aventura del fill, que la nit mateixa de l’accident és rescatat per una llanxa carregada de famílies de Síria i l’Afganistan que miren d’arribar a les costes de Samos. Sense que ningú no ho sàpiga, el petit Marc viurà l’aventura incerta dels refugiats.

L’AUTOR

David Cirici, nascut a Barcelona l’any 1954, és escriptor, guionista i publicitari. Ha treballat com a guionista a la ràdio en el programa de Ràdio 4 Català per a tothom” (1976-1982) i a la televisió en sèries com Oliana Molls (TV3, 1985-1986), Kiu i els seus amics (TV3 1984), Les tres Bessones (TV3 1995-2000), i programes com Ahí te quiero ver (TVE, 1986), Tariro Tariro (TVE, 1987), Blanc o negre (TV3, 1987), No passa res (TV3, 1988), El joc del segle (TV3, 1992). També ha treballat en guions d’espectacles musicals del grup Roseland.

El 1984 va obtenir el Premi Recull i el Premi de literatura infantil Apel·les Mestres amb el llibre Vòlics. Amb la publicació de La fábrica de les mentides va guanyar el Premi de novel·la Joaquim Ruyra. Amb la Vida dels altres va ser finalista del Premi Ramon Llull 2000. També ha publicat Els Grúfols (edicions Pau), un llibre per a nens sobre el racisme, i El baró i la leprosa (Empúries).

Ha estat director creatiu a les agències RCP Saatchi & Saatchi i Alta Definión, i soci fundador i director creatiu a Imagina. Des del 2000 dirigeix la seva pròpia agència, Cirici Comunicació.

Font/enllaç: Llibreria Aqualata / Editorial Proa / Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1592 – Vols llegir? – volsllegir.cat