Narrativa

‘Amics per sempre’ de Lluís-Anton Baulenas, aporta un punt de vista crític al cofoisme que es va viure a la Barcelona del 92

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -441-

‘AMICS PER SEMPRE’ DE LLUÍS-ANTON BAULENAS (Ed. Bromera, 2017)

L’escriptor, dramaturg, traductors i críctic  literari Lluís-Anton Baulenas  presentat novetat editorial amb la publicació del seu nou llibre titulat ‘Amics per sempre’  (Edicions Bromera, 2017), obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. L’obra contraposa l’eufòria que es va viure a la Barcelona olímpica –que tot just ara commemora el seu 25è aniversari– amb el drama de la guerra dels Balcans per reflexionar sobre una de les contradiccions més punyents de la nostra societat: l’experiència vicària a la qual vivim sotmesos que ens paralitza davant dels drames que ens envolten. Amb un plantejament original i un personatge enigmàtic però captivador, l’obra deixa una espurna d’esperança cap al futur.

L’escriptor ha explicat que ‘Amics per sempre ‘ aporta un punt de vista crític al cofoisme que es va viure a Barcelona el 1992: «En aquell moment, el món de la cultura no reaccionava davant del fet que als Balcans feia un any que es mataven. Estàvem com anestesiats i amb el somriure enganxat a la cara. A més, em sorprèn que, vint-i-cinc anys després, continuïn sense aparèixer punts de vista crítics. Des de l’amor immens a Barcelona, la meva novel·la reflexiona sobre les contradiccions que vam viure en aquell moment. No és una novel·la trista, però potser sí que és dura».

 

L’AUTOR

L’escriptor, dramaturg, traductor i crític literari,  Lluís-Anton Baulenas, és autor d’una quinzena de novel·les, algunes de molt conegudes com «La felicitat», «Per un sac d’ossos» o «El nas de Mussolini». A més, ha guanyat els premis més importants de la literatura catalana i ha estat traduït a diverses llengües

Com a traductor ell mateix, ha adaptat al català textos de Marguerite Yourcenar, Eugène Labiche, William Gibson, Eugene O’Neill, Jean Cocteau, Albert Camus i Boris Vian.

PODCAST ENTREVISTA LLUÍS-ANTON BAULENAS AL ‘VOLS LLEGIR’?

Lluís-Anton Baulenas ha estat entrevistat en el programa d’actualitat literària, el ‘Vols llegir?’, que s’emet conjuntament a través de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada, amb motiu de la publicació del seu nou llibre, ‘Amics per sempre’, i per la presentació del mateix que va tenir lloc el dijous dia 16 de març a Igualada. Podeu escoltar aquesta entrevista en aquest mateix article:

Font/enllaç: Edicions Bromera / Llegim? Llibreria / Biblioteca Central Igualada

Article/post 1597 – Vols llegir? – volsllegir.cat

 

Leave a Reply

Theme by Anders Norén