VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIONS LITERÀRIES

S’apropa Sant Jordi, i en conseqüència s’intensifiquen les presentacions literàries amb les novetats editorials que volen tenir el seu espai durant la jornada de la Diada del Llibre, i estar molt clar, estar presents físicament a les principals llibreries del país per ‘seduir’ al lector/a que busca noves propostes de lectura. Aquesta setmana, del 20 al 26 de març, tenen lloc a tres presentacions a la capital de la comarca de l’Anoia amb els autors Matthew Tree, Raquel Riba Rossy amb el seu personatge Lola Vendetta, i la tercera presentació amb el conte adreçat a infants però també als adults, ‘Amic meu’. 

‘DE FORA VINGUEREN’ DE MATTHEW TREE

Dimecres dia 22 de març, a les 19:30h, a la Sala d’actes de l’Ateneu Igualadí, tindrà lloc la presentació del llibre ‘De fora vingueren’ (Columna, 2016) del britànic resident a Catalunya, Matthew Tree, present a l’acte, organitzat per Òmnium Cultural Anoia i la llibreria igualadina Aqualata. 

Aquesta novel.la està ambientada a Coldwater Bay, un poble apartat de la costa meridional de l’illa de Wight, es troba tot d’una assetjada per un grup d’africans que hi ha anat expressament per això. Un metge racista de vacances, dos adolescents enamorats sota la seva tutela, i el contacte dels africans dins el poble contemplen l’evolució dels esdeveniments cadascú des del seu punt de vista, molt diferents entre si.

El seu autor és en Matthew Tree, nascut a Londres l’any 1958, que va aprendre català als 21 anys, als 26 va venir a viure a Catalunya i als 31 ja publicava en català. Ha publicat una desena de llibres de ficció, assaig i autobiografia i ha contribuït en diversos reculls de contes. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, entre ells El Punt, Descobrir Catalunya, The Times Literary Supplement, Catalonia Today, RAC 1, Catalunya Ràdio o TV3.

‘LOLA VENDETTA’ DE RAQUEL RIBA ROSSY

Dijous dia 23 de març, a les 19:30h la seu de la LLibreria Aqualata, tindrà lloc la presentació del llibre il.lustrat, ‘Lola Vendetta’ (Lumen, 2017), obra original de la il.lustradora igualadina Raquel Riba Rossy. Acte organitzat per la LLibreria Aqualata i Lumen Editorial.

Lola Vendetta, personatge central d’aquesta novetat editorial, potser tingui pèls a les cames, però no té ni un pèl a la llengua. És una jove al·lèrgica a les injustícies, irreverent i mordaç, que s’enfronta a tot el que no li agrada de la vida, començant pels homes que no la respecten, no l’escolten o no la diverteixen. Lola utilitza la sàtira amb la mateixa mestria amb la que fa servir la katana davant les adversitats.

Després lliurar-se d’una relació avorrida i monòtona, Lola ha d’afrontar la seva nova vida com soltera i trobar dins de si mateixa el que havia buscat en l’altre: l’acceptació i l’amor propi. Durant aquest procés de coneixement, l’afilada i contundent Lola Vendetta oferirà al lector moments tant per riure com per a la reflexió.

‘AMIC MEU’, EL VIATGE DELS REFUGIATS EXPLICAT I DIBUIXAT AMB ULLS D’INFANT

Dijous dia 23 de març, a les 19:30h, tindrà lloc a la LLibreria igualadina ‘Llegim?’, la presentació d’aquest conte, ‘Amic meu’, adreçat als infants però també als adults, que ha estat maquetat per l’estudi Lluís Torres i imprès gràcies al Grup Maculart. L’acte de presentació comptarà amb la presència del professor Arcadi Oliveres i Maria Clapés. 

L’ONG, ‘Open Cultural Center’, recull en aquest conte la mirada dels nens refugiats sirians a Grècia sobre el periple que han realitzat des de Síria, per fugir de la guerra, fins arribar a Europa. El conte està format per dibuixos i breus textos dels infants en els quals narren la seva història personal en quatre parts: la vida a Síria, abans i durant la guerra; el viatge cap a Europa; la vida al camp de Grècia i el futur. Aquestes parts es completen amb un pròleg d’en Marius Serra, una petita introducció contextualitzant la problemàtica i un epíleg on s’informa de la situació actual d’alguns dels protagonistes del conte.

Font/enllaç: Òmnium Cultural Anoia / Llibreria Aqualata / Llibreria ‘LLegim?’

Article/post 1600 – Vols llegir? – volsllegir.cat