VLLG? / ACTUALITAT / LITERATURA-CINEMA

Aquest divendres 17 de març s’ha estrenat “Incerta glòria”, l’adaptació al cinema de la novel·la de Joan Sales, amb el mateix equip de la seva multipremiada pel·lícula “Pa negre “, dirigida per Agustí Villaronga i amb producció d’Isona Passola. La pel·lícula està protagonitzada pels actors catalans Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla, Bruna Cusí, en un repartiment que compta amb la col·laboració especial de Luisa Gavasa, Terele Pávez, Juan Diego i Fernando Esteso. 

Del 17 al 23 de març es projectarà a l’Ateneu Cinema d’Igualada, la que ja és l’estrena del cinema català amb projecció internacional per aquest 2017. Consultar horaris de projecció en aquest enllaç.

La cinta està basada en la novel·la homònima de Joan Sales, traduïda a més de 20 llengües i declarada per The Economist com un dels 10 millors llibres de ficció publicats en anglès el 2014.

El guió és de Coral Creu i del mateix Villaronga, la fotografia de Josep-Maria Civit; la direcció artística d’Ana Alvargonzález; el muntatge de Raúl Román; el càsting de Pep Armengol; el vestuari de Mercè Paloma; el maquillatge d’Alma Casal, i la direcció de producció d’Aleix Castelló.

UN CLÀSSIC DE LA LITERATURA CATALANA AL CINEMA

“Incerta glòria” relata “una història de passions amoroses, amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó, i encara que és una pel·lícula de guerra, pràcticament no es dispara ni un tret”, ha assenyalat Passola.

La profunditat psicològica dels personatges, la visió de la guerra des d’una perspectiva gairebé filosòfica, la complexitat de les situacions col·lectives i la grandesa dels seus protagonistes fan pensar en “una producció de gran públic”, assegura la productora, responsable també de “Pa negre “, cinta que va arrasar en els premis Goya (9 estatuetes de les 14 a les que optava), entre la trentena de guardons que va rebre.

El pressupost de la pel·lícula és de gairebé 4 milions d’euros, que han estat coberts per Massa d’Or i per la coproducció de TV3 i la venda de drets d’antena a TVE i Movistar +.

A més, la producció compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, del Ministeri de Cultura, del Govern d’Aragó, de la Diputació de Saragossa, de la Diputació d’Osca, de la Diputació de Terol i de La teva Osca; així com la col·laboració de la productora aragonesa Gaizka Urresti.

Els escenaris de la pel·lícula es situen a Sariñena, Lanaja, Pallaruelos de Monegros, Angüés, Barluenga, Quicena, Alquézar, Casbas, Caminreal, ruta del Jubierre, Alcubierre, Leciñena, Belchite, la Garriga, Jafre de Ter, Barcelona i Rubí.

TRAILER D'”INCERTA GLÒRIA’

 

Font/enllaç: Alfa Pictures / Youtube (trailer)

Article/post 1599 – Vols llegir? – volsllegir.cat