VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -444-

’50 PALOS…, Y SIGO SOÑANDO’ de Pau Donés

Després d’anunciar una nova recaiguda del càncer que pateix,  Pau Donés s’ha proposat donar compte d’una vida intensa, plena de grans èxits i de sonors fracassos en aquest llibre del músic i cantant, líder de la formació musical Jarabe de palo.  No és una biografia, ‘…perquè les biografies fan olor de mort’, diu en Pau Donés.

Així que, si hi ha cap manera d’entendre aquest ’50 palos…, y sigo soñando’ (Planeta 2017) és com una reflexió, una xerrada amistosa que s’allarga fins a la matinada i en què Pau dóna compte dels seus millors moments, però també dels pitjors.
Del suïcidi d’una mare, del fracàs amorós, d’una carrera amb alts i baixos que quan de sobte repunta queda interrompuda per un diagnòstic atroç, càncer de còlon. Però no és aquest lloc per laments ni per a la malenconia. Perquè aquest és un llibre optimista, com la música de Jarabe de Palo, com la filosofia que regeix la vida de Pau.
Aquest és un llibre tendre, honest, divertit i àcid, fins i tot. I emotiu. Una resposta a totes les preguntes que tants periodistes mai li van fer o que si li van fer no va voler respondre i que ara, davant la perspectiva d’una nova vida, s’ha proposat escriure.
LLIBRE, DISC I GIRA DE JARABE DE PALO
A la publicació d’aquest llibre, ’50 palos…, y sigo soñando’, s’afegeix la presentació del nou disc de la banda que lidera Pau Donés, Jarabe de Palo, i l’inici d’una gira que va començar el seu camí el passat mes de març.

El càncer que pateix Donés, que seguirà amb el tractament de quimioteràpia durant la gira, no li ha impedit iniciar aquest nou projecte, ’50 palos’, un espectacle que versiona les cançons de sempre amb nous instruments, com un piano de cua, un violoncel i un contrabaix. A Barcelona actuarà al Gran Teatre del Liceu el 20 de maig.

A la gira presentaran el disc  ’50 palos’, que “celebra” el cinquantè aniversari del cantant i el vintè de la banda. S’hi versionen les cançons més conegudes de la trajectòria del grup arranjades aquesta vegada per a piano, afegint-hi un violoncel, un contrabaix i percussió. També s’hi pot trobar un nou tema, ‘Humo’, una cançó dedicada a la vida escrita en un moment que Donés tenia la sensació que aquesta l’estava “abandonant”.

Font/enllaç: Planeta / Jarabe de palo (web oficial)

Article/post 1607 – Vols llegir? – volsllegir.cat