VLLG? / ACTUALITAT

Grupo Zeta ha arribat a un acord per vendre Ediciones B al gegant editorial Penguin Random House. L’operació, tancada per 40 milions d’euros segons fonts del sector, es materialitzarà un cop s’hagin realitzat els corresponents requisits jurídics i administratius. Fins aleshores, Ediciones B i Penguin Random House seguiran treballant de forma independent.

El president de Grupo Zeta, Antonio Asensio Mosbah, ha explicat que la venda de la divisió de llibres permetrà concentrar l’estratègia en impulsar els seus principals actius periodístics. “Hem d’adaptar-nos a les noves exigències socials de la informació, afrontant el repte de la digitalització de la premsa, i mantenint i potenciant a la vegada la qualitat, el prestigi i el reconeixement de les nostres marques i capçaleres”, ha declarat en un comunicat.

“És molt rellevant haver arribat a un acord amb Penguin Random House. És, sens dubte, una de les editorials més importants del món, que enfortirà encara més el formidable potencial d’Ediciones B, després de 31 anys de funcionament exitós. Ediciones B queda en les millors mans”, ha afegit Asensio.

Fa tres anys, Penguin Random House ja va comprar vuit segells de Santillana (els que no eren de l’àmbit educatiu) per 72 milions d’euros.

Ediciones B , creada el 1986 a Barcelona , està composta pels segells B, Bruguera, Vergara, Nova, B de Blook, B de Books, B de Butxaca i B.cat. La compra d’Ediciones B al Grup Zeta permet a Random House incorporar al seu catàleg noms com Sarah Lark, John Katzenbach, Patricia Cornwell, PD James o Anne Rice.

Però sobretot, l’acord implica sumar al grup Penguin Random House autors supervendes del còmic com Francisco Ibáñez , creador de personatges com Mortadelo i Filemón -amb vendes de més de 29 milions d’exemplars-, Rompetechos o 13 Rue del Percebe. També passa a les seves mans el fons de la centenària revista TBO i personatges com Zipi i Zape, d’Escobar, El Capitán Trueno, de Víctor Mor i Ambrós, o Súper López, de Jan, que van ser adquirits per Ediciones B després del tancament de la coneguda editorial Bruguera , el 1986.

Article/post 1611 – Vols llegir? – volsllegir.cat