VLLG? / ACTUALITAT

Els organitzadors de la Vila del Llibre que des de fa prop de 9 anys celebren la seva activitat anual a Bellprat, han anunciat a través de la seva pàgina web l’acord que han arribat conjuntament amb l’ajuntament d’aquest municipi anoienc, la decisió d’ajornar de posposar la celebració de la desena edició de Bellprat, Vila del Llibre, programada per als propers 3 i 4 de juny de 2017. 

En un comunicat conjunt, l’organització de la Vila del Llibre explica que l’esforç econòmic i humà que implica la realització de la Vila del Llibre per a un poble de les dimensions de Bellprat, amb un cens de 74 veïns en total i un pressupost que no arriba als 130.000 euros anuals, obliga a aturar-se per fer una reflexió en relació al model més adient per a un territori de la seva naturalesa.

Bellprat Vila del Llibre no desapareix, sinó que s’atura per poder tornar a la seva essència.

L’objectiu d’aquesta pausa és continuar de la mà del seu govern municipal, els seus veïns i la gran quantitat d’’amics’ de la Vila amb una proposta pensada per a un Bellprat que en deu anys també ha canviat.

El fet que ciutats com Cervera i Montblanc hagin recollit amb èxit el testimoni d’aquesta proposta cultural única a Catalunya, i el que és encara més important, hagin fet seu l’esperit de llibres que ho omplen tot per donar nova vida a les ciutats, permet a Bellprat assumir aquest període de reflexió amb la tranquil·litat que aquest somni nascut fa deu anys tindrà continuïtat.

MÉS VILES DEL LLIBRE A GIRONA I AL PIRINEU

Actualment l’organització de la Vila del Llibre està fent els preparatius per a la celebració de la segona edició de Cervera, la Vila del Llibre de tardor del 21 i 22 d’octubre, i treballar amb els governs locals per consolidar la proposta més enllà d’una fira anual, amb propostes literàries estables durant tot l’any.

També han fet públic que s’està treballant per tancar l’ampliació de noves edicions de la Vila del Llibre en altres punts del territori català,  a les comarques de Girona i un altre al Pirineu, de cara a l’any 2018.

Font/enllaç: Vila del LLibre

Article/post 1624 – Vols llegir? – volsllegir.cat