VLLG? / NOVETAT EDITORIAL

‘ELS COIXINETS’ DE JOAN MARIA MORROS (COLUMNA EDICIONS, 2017)

Debut literari del periodista igualadí i resident a Barcelona, Joan Maria Morros. Ho fa amb la novel.la de caràcter contemporani titulada ‘Els coixinets’ (Columna Edicions, 2017). D’aquesta manera s’anomenen un grup d’amics d’entre els quaranta i quaranta-cinc anys, i que tenen un tret en comú, gairebé tots son solters.

I per què s’anomenen ‘els coixinets’? L’explicació, perquè diuen, encara que no és del tot veritat, que el coixí és el seu millor company de llit. La xarxa, mitjançant l’aplicació del Whatsapp, els ajuda a estar sempre en contacte de manera virtual, però prefereixen veure’s, xerrar i estar junts. Amb els anys han desenvolupat una relació que els fa sentir que són més amics. Són una veritable família, una gran família en què cada un és tal com és i en què tots s’accepten tal com son.

I, com passa a totes les famílies, també tenen problemes, hi ha malentesos, discussions, picabaralles, complicitats i algun secret que posen a prova la seva amistat…

“Tenim una dinàmica a la feina que fa que no tinguem temps per compartir estones amb la gent del voltant. A través d’un grup de WhatsApp crees un nucli familiar”. Declaracions de Joan Maria Morros a Rac1

 

TAST DEL PRIMER CAPÍTOL

En aquest mateix article hi ha la possibilitat de poder fer un tast del primer capítol d’aquesta novel.la, ‘Els coixinets’, publicada per Columna Edicions. Clicant en aquest espai i teniu accès en aquest tast literari.

L’AUTOR

Joan Maria Morros, nascut a Igualada (Anoia) el 1970, treballa en el món de la comunicació (ràdio i televisió) des del 1988, primer en mitjans locals (Cadena 13 Igualada, TV Igualada i corresponsal de Catalunya Ràdio) i des del 2000 a RAC1. En aquesta emissora ha estat periodista d’economia, guionista d’El món a RAC1 amb Xavier Bosch i Jordi Basté i, des del 2008, cap d’informatius.

És un gran usuari de les xarxes socials, en especial de WhatsApp. Al telèfon de feina hi té, com a mínim, deu grups per gestionar diferents equips. I al mòbil personal, una desena més. Entre aquests, un grup de WhatsApp format per una quinzena d’amics de més o menys la mateixa edat, solters, que comparteixen interessos, per qui l’amistat ha creat un vincle familiar i que ha inspirat la seva primera novel·la.

Font/enllaç: Columna Edicions (Grup 62)

Article/post 1638 / Els lectors que si que estimen els llibres -448-

Vols llegir? / volsllegir.cat