VLLG? / RÀNQUING DELS LLIBRES MÉS VENUTS / ACTUALITAT

Els autors anomenats ‘mediàtics’, ja sigui per la seva presència continuada en premsa, ràdio i televisió, s’han fet seva la llista de la ficció en català. No cal dir que juguen amb cert avantatge sobre els escriptors que no compten amb aquesta projecció mediàtica. Noms com Pilar Rahola, Xavier Bosch, Jordi Basté, Rafel Nadal i la més recent incorporació, el periodista igualadí i resident a Barcelona, Joan Maria Morros, actual cap d`informatius de RAC1, que amb el seu llibre de debut ‘Els coixinets’ ocupa la 6a. posició de la ficció en català.

Però durant aquest primers dies d’aquest mes de juliol, la reina indiscutible de la primera posició de la ficció en català el domina l’autora Paula Hawkins, que des de l’any 2015 on va debutar amb el best-seller internacional, i també a casa nostra, amb ‘La noia del tren’, ara en aquest 2017 publica segona novel.la, un thriller titulat ‘Sota l’aigua’, publicat amb molt encert per l’editorial La Campana. Repetirà de nou el mateix èxit editorial de la seva primera novel.la? El temps ens ho acabarà de confirmar. Ara per ara, en només sis setmanes de la publicació d’aquest segon relat, ocupa aquest primer lloc del rànquing  dels més venuts.

En aquest article un oferim l’habitual llistat de les cinc primeres posicions de les categories de la ficció i no ficció, tant en català i castellà. Dades extretes del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, en la seva edició publicada el dissabte dia 8 de juliol.

FICCIÓ CATALÀ

 1. SOTA L’AIGUA de Paula Hawkins – La Campana
 2. INDIVIDUOS COM NOSALTRES  de Ferran Torrent – Columna
 3. NOSALTRES DOS de Xavier Bosch – Columna
 4. ROSA DE CENDRA de Pilar Rahola – Columna
 5. LA SUBSTÀNCIA DEL MAL de Luca D’Andrea – Rosa dels Vents

NO-FICCIÓ CATALÀ

 1. LA VIDA QUE APRENC de Carles Capdevila – Arcàdia
 2. TARRADELLAS, EL GUARDIÀ DE LA MEMÒRIA d’Enric Canals/J.M. Ràfols
 3. TAULA I BARRA de Quim Monzó – Libros de Vanguardia
 4. LA GRAN TERANYINA de Roger Vinton – Periscopi
 5. PIT I AMUNT! d’Iñigo Benet – Columna

FICCIÓ CASTELLÀ

 1. MÁS ALLÁ DEL INFIERNO d’Isabel Allende – Plaza y Janés
 2. PATRIA de Fernando Aramburu – Tusquets
 3.  ESCRITO EN EL AGUA de Paula Hawkins
 4. LA SUSTANCIA DEL MAL de Luca d’Andrea – Alfaguara
 5. HASTA QUE SALGA EL SOL de Megan Maxwell – Planeta

NO-FICCIÓ CASTELLÀ

 1. MANUAL DEL APRENDIZ DE COCINERO Diversos Autors – Espasa
 2. OPERACIÓN CATALUÑA de Francisco Marco – Indicios
 3. QUÉ NOS HA PASADO, ESPAÑA de Fernando Ónega – Plaza y Janés
 4. TÚ TAMBIÉN PUEDES de Carlota Corredera – Grijalbo
 5. LA MAGIA DEL ORDEN de Marie Kondo – Aguilar (61 setmanes en llista)

 

Font/enllaç: Suplement ‘Cultura/s’ – La Vanguardia – edició dissabte 8 de juliol 2017

Article/post 1640 – Vols llegir? – volsllegir.cat