VLLG? / AVANÇAMENT EDITORIAL / NOVETATS LLIBRES TARDOR 2017

Amb l’arribada del mes de setembre, tot gira cap a retrobar la normalitat, després del temps de vacances, d’estiu, època molt propícia per tenir més estones de lectura. Però la maquinaria editorial ja està preparada per oferir-nos més novetats, més llibres, més històries de tot gènere que ompliran les nostres lectures en aquest darrer tram del 2017.  El -volsllegir.cat- ja està també apunt de d’encetar la nova temporada oferint-vos puntualment tot allò que us pugui interessar. És difícil estar al cas de tot el que és publica, però dins de les nostres possibilitats, farem aquesta tria setmanal de novetats literàries. 

Anem doncs per feina, i en aquest primer resum dels nous títols en català que es publicaran en aquest trimestre, que tanca el 2017, destaquen aquestes propostes:

Jordi Puntí, que va fer un debut amb molt d’èxit l’pany 2010 amb ‘Maletes perdudes’, i que des d’aleshores només havia publicat un llibre d’articles titulat ‘Els castellans’, ara publica ‘Això no és Amèrica’ (Empúries). Es tracte d’un recull de relats curts, deu històries, on hi podem trobar exercicis d’amor i desamor, retrats de personatges en fuga i rebels a la recerca d’un lloc al món.

Un altre retorn a la ficció és el de Miquel de Palol amb ‘L’àngel i el mentor’ (Angle Editorial). Carles Casajoana es presenta ‘El retorn’ (Columna), en qué novel.la la tornada de Josep Carner a Barcelona després del seu llarg exili.

El periodista LLuís Foix continua amb la seva sèrie de textos autobiogràfics, ho fa amb ‘El que la terra m’ha donat’ (Columna).

Ja ha arribat a les llibreries el premi BBVA Sant Joan, amb el seu darrer guardonat, Rafael Vallbona, amb la novel.la ‘La casa de la frontera’, fent-nos una narració del Segle XX a través de la història d’una família de la Cerdanya.

El músic i cantant Lluís Llach continua amb la seva trajectòria com a escriptor, tot publicant ‘El noi del Maravillas’ (Grup 62),  la història d`un cantant i d’un teatre de varietats del Paral.lel barceloní.

També el Grup 62 modernitza i reedita de nou ‘Els catalans als camps nazis’, el reportatge literari que va donar celebritat a la recordada Montserrat Roig, amb nova edició, correcció d’errors i actualització de dades. I dins d’aquest capítol de retorns editorials i reedicions, cal recordar també  que  Club Editor té previst recuperar l’obra ‘La mort i la primavera’ de Mercè Rodoreda.

A destacar per que fa el gènere de la novel.la negra amb diverses propostes. És el cas de l’editorial Alrevés que publica ‘Barcelona: viatge a la perifèria criminal’, amb coordinació de Sebastià Bennassar i Àlex Martín Escribà, on han reunit un total de deu autors per a deu relats, amb destacats autors del gènere com Andreu Martín, Empar Fernàndez, Llort, Jordi de Manuel, Rosa Ribas, Emili Bayo, Anna Maria Villalonga, Juli Cadenes o Juli Alandes.

La recent escriptora debutant, Ramona Solé, a través de ‘Llibres del delicte’, ens presentarà aviat la seva segona novel.la titulada  ‘Instint de supervivència’, una novel·la psicològica on el personatges estableixen un joc d’enganys i manipulacions entre si i on ningú sap què és el que sap l’altre.

D’altra banda, ‘Llibres del delicte’ també publicarà en aquesta nova  ‘Assassins de Girona’, amb pròleg de Martí Gironell.  Un recull de relats curts de gènere negre a càrrec de 13 autors de les comarques gironines, amb perfils ben diferents on hi destaquen entre d’altres Miquel Aguirre, Mar Bosch, Anna Carreras, Jordi Dausà, Jair Dominguez, Salvador Macip, Josep Torrent i Matthew Tree.

Debut literari del periodista radiofònic Ricard Ustrell (Catalunya Ràdio), debutarà el 7 de setembre amb la novel·la ‘Sense tu’ (Rosa dels Vents), una novel·la que tracta sobre el difícil encaix de la vocació professional i la vida perso­nal, les segones oportunitats i el descobriment del que és realment impor­tant.

Una novetat interessant serà la que uneix cuina i il·lustració, l’editorial Bridge presentarà ‘La màgia de la cuina’ de  Carme Ruscalleda amb il·lustracions de  Pilarín Bayés.

Aquesta és una primera aproximació al bon grapat de novetats que les editorial aniran publicant en el decurs de les properes setmanes i mesos. Un repàs que anirem ampliant en propers articles a través d’aquest digital. Com sempre, esteu atents.

Article/post 1645 – Vols llegir? – volsllegir.cat