VLLG? / ELS LECTORS QUE SI QUE ESTIMEN ELS LLIBRES (449) / PAUL AUSTER

Després de publicar ‘Sunset Park’ ara fa 7 anys, Paul Auster torna amb una nova novel·la titulada ‘4 3 2 1’. El llançament serà simultani en català, per Edicions 62, i en castellà, per Seix Barral. I ja està disponible a la venda des d’aquests primers dies del mes de setembre, que obra la temporada literària amb aquesta novel.la que està convidada a ser un best-seller de vendes. 

L’obra narra la història d’Archibald Isaac Ferguson durant el segle XX, i imagina quatre futurs diferents fruit de les seves decisions en la ficció durant una època marcada per canvis als Estats Units, com les revoltes socials o l’assassinat de Kennedy. D’aquesta manera, ‘4 3 2 1’ presenta quatre personatges que comparteixen ADN però per qüestions d’atzar viuen paral·lelament quatre vides completament diferents.

L’ARGUMENT

3 de març de 1947: l’Archie Ferguson, fill de l’Stanley i la Rose, neix en un hospital de Nova Jersey. Aquest és l’únic fet immutable en la seva existència. A partir d’aquest moment, s’obren davant seu diversos camins, que el duran a viure quatre vides paral·leles, simultànies i independents; a créixer i experimentar de diferents maneres l’amor, l’amistat, la família, l’art, la política i fins i tot la mort. I a través de les múltiples trames íntimes de cada Ferguson, capítol rere capítol, ens endinsem  també en l’ampli fresc d’uns anys convulsos en la història dels Estats Units.

Què hauria passat si en algun moment crucial de la vida haguessis pres un camí diferent? A 4321, la seva primera novel·la en set anys, Paul Auster exposa algunes d’aquestes qüestions i ens convida a mirar a través d’un calidoscopi que ofereix quatre cares d’una mateixa història.  Perquè tota tria, per insignificant que sigui, obre unes portes i en tanca d’altres. Però, i si hi ha més d’una sortida i tots els camins mereixen ser recorreguts?

L’AUTOR

Paul Auster (Newark, Nova Jersey, 1947) és novel·lista, poeta, guionista i director de cinema. Va estudiar a la Universitat de Columbia a Nova York i poc després es va traslladar a París on va fer traduccions, ressenyes i mil i una feines mal pagades mentre intentava escriure.

Edicions 62 ha publicat en català gran part de la seva obra, on destaquen novel·les com La invenció de la solitud (1982), Trilogia de Nova York (1985), El Palau de la Lluna (1989), La música de l’atzar (1990), Leviatan (1992),El llibre de les il·lusions(2002),Bogeries de Brooklyn(2005), Viatges per l’Scriptorium (2006), Un home a les fosques (2008), Invisible (2009) o Sunset Park (2010).Diari d’hivernés el seu llibre més recent, que ara publica labutxaca. La seva obra ha estat traduïda a trenta-cinc idiomes i compta amb milers de lectors a tot el món.

PAUL AUSTER PRESENTA ‘4 3 2 1’ A BARCELONA

Paul Auster presentarà aquesta la seva nova novel.la davant dels lectors catalans, aquest divendres dia 8 de setembre, a les 12 del migdia, a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37). A més, l’escriptor és un dels convidats estrella de la 35a edició de La Setmana del Llibre en Català que és celebrarà des del divendres dia 8 de setembre fins el dia 17.

Font/enllaç: Edicions 62 / La Setmana del Llibre en Català

Article/post 1647 – Vols llegir? – volsllegir.cat