VLLG? / ACTUALITAT / SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

Ja en són 35 edicions! Del 8 al 17 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebra la seva 35a edició i ho fa convertint-se en l’oferta més gran de la història de llibres en català.

La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país, acollirà més expositors que mai, afavorint sempre el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar totes les novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell. Com sempre, amb una àmplia proposta d’activitats de tot tipus (presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades…) per a infants i adults, que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en català. Un gran aparador amb l’oferta de llibres i de publicacions en català més gran a l’abast de tothom.

1.750 metres quadrats dedicats a la lectura i la passió per la cultura en català. Més de 270 activitats entre presentacions, debats, recitals de poesia, conta-contes i 170 autors signant els seus llibres.

En aquesta edició de La Setmana, per primera vegada hi haurà un mòdul de venda de traduccions d’autors catalans en altres llengues. S’hi presentaran més de 200 novetats editorials i seran presents més de 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.

Tindrà lloc també la 6a edició del Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents, amb la col.laboració de l’Institut Ramon Llull.

Un dels convidats estrella serà l’escriptor nord-americà Paul Auster, que presentarà la seva nova novel.la titulada ‘4, 3, 2, 1’, publicada en català per Edicions 62. D’altra banda l’artista col.laborador d’aquesta 35a edició de La Setmana serà el pintor i gravador Joan-Pere Viladecans.

El llistat d’autors que presentaran les seves noves novel.les és realment molt extensa: el ja anomenat Paul Auster, s’ha d’afegir a Erri De Luca, Jordi Coca, Jordi Puntí, Suso de Toro, Martí Domínguez, Jaume Cela, Maria Guasch, LLuís Calvo, Maria Nunes, Rafael Vallbona, Roberto Santiago o Miquel Rayó, entre d’altres.

L’avinguda de la Catedral de Barcelona serà l’escenari de La Setmana del Llibre en Català. Els horaris seran, divendres dia 8 de 17h. a 21h. Del dissabte dia 9 al dissabte 16 de 10:30  a 21h., i diumenge dia 17 de 10 a 14h.

Clicant en aquest enllaç podeu accedir directament a la web de La Setmana del Llibre en Català, per consultar totes les activitats d’aquesta edició.

PREMI TRAJECTÒRIA

El guanyador del Premi Trajectòria d’aquesta edició 35ena edició de La Setmana, i que es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, ha estat concedit enguany a Jaume Cabré, reconegut per la seva llarga trajectòria com a escriptor i guionista. Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2017 a Jaume Cabré per: “l’excel·lència de la seva obra literària, la seva obra monumental i la defensa de la cultura en català.” L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous dia 14 a 2/4 de 8 del vespre.

Font/enllaç: La Setmana del LLibre en Català (Associació d’Editors en Llengua Catalana)

Article/post 1646 – Vols llegir? – volsllegir.cat