VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES (450) / RUTES LITERÀRIES DE BARCELONA

Per començar, definició de ‘ruta literària’: aquesta consisteix en resseguir un indret a través de la mirada d’un escriptor que ha sabut ordenar i descriure les seves emocions i les dels seus protagonistes a través de l’experiència del lloc. 

La novetat editorial que us proposa el –volsllegir.cat– és el fruit de l’entusiasme i un punt de trobada de dues passions que uneixen ciutat i literatura, o si voleu també ciutat o literatura, perquè no hi ha cap mena de dubte que en els amors apassionats és difícil dir quin s’estima més que l’altre.

‘Rutes literàries de Barcelona’, és la novetat que l’Editorial Meteora presenta per encetar aquest nou curs literari, ho farà a través de la presentació que n’ha realitzat aquests dies (en el moment de redactar aquest article), en el decurs de la 35a edició de La Setmana del Llibre en Català que té lloc a la ciutat de Barcelona. L’autora del llibre és Maria Nunes, i el llibres és il.lustrat per Josep Maria Farré Mateu.

Meteora, a través de Maria Nunes ens dona una excel.lent definició sobre la unió entre la ciutat i els llibres, dient-nos que: “Barcelona i la literatura formen un tot esplèndid i enriquidor perquè la literatura amplia, il.lumina, excava i reedifica la ciutat. Sota mapes físics sempre hi ha subjacent una cartografia emocional que estructura la nostra memòria personal i col.lectiva, i la literatura hi juga un paper molt important”.

A ‘Rutes literàries de Barcelona’, Maria Nunes ens proposa tot un conjunt de rutes literàries que ens ajudaran a transportar-nos a diversos moments de la història de Barcelona i es basen en obres d’autors que han sentit aquesta doble passió per la literatura i la ciutat: Teresa Juvé, Narcís Oller, Josep Maria de Sagarra i Montserrat Roig. 

Una ruta literària consisteix en resseguir un indret a través de la mirada d’un escriptor que ha sabut ordenar i descriure les seves emocions i les dels seus protagonistes a través de l’experiència del lloc.

L’AUTORA

L’autora d’aquestes ‘Rutes literàries per Barcelona’, és Maria Nunes, Llicenciada de grau en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Publica habitualment crítica literària i teatral a revistes digitals de cultura. Col.labora amb la Institució de les LLetres Catalanes i altres institucions en activitats de divulgació de la literatura catalana i és especialista en el disseny i guiatge de rutes literàries d’obres i d’autors catalans.

UN TAST DE ‘RUTES LITERÀRIES DE BARCELONA’

Si voleu fer un tast sobre aquestes ‘Rutes literàries de Barcelona’ que ha publicat l’Editorial Meteora, cliqueu en aquest espai per accedir a les primeres pàgines del llibre. I no cal dir que feu-vos amb un exemplar d’aquest llibre per posar en pràctica un bona estona de lectura i de pas, fer ruta literària per Barcelona.

Font/enllaç: Editorial Meteora

Article/post 1649 – Vols llegir? – volsllegir.cat